Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Δημοκρατία με λαό όχλο, δεν έχει την έννοια με/για την οποία η λέξη φτιάχτηκε




Σου έχει τύχει κάποιος δικός σου άνθρωπος να λέει, ευθαρσώς και μπρος στην μούρη σου, ψέματα, με τέτοια αληθοφάνεια που μέχρι κι εσύ ο ίδιος, που ήσουν μάρτυρας των γεγονότων που ιστορεί, να πειστείς για την αληθοφάνεια των λεγομένων του;
(Να σημειωθεί στο σημείο αυτό ότι η αληθοφάνεια δεν μετατρέπει το ψεύδος σε αλήθεια, ψεύδος συνεχίζει να είναι.)

Για αρχή να πω ότι ένα ψέμα μπορεί να γίνει πιστευτό, όχι μόνον από αυτόν που «μόνο ό,τι βλέπει καταλαβαίνει», αλλά κι από έναν άνθρωπο που από διαίσθηση «πιάνει» ό,τι κρύβεται πίσω από τα λόγια.


Και θα μου πεις τώρα, πώς γίνεται το αλάθητο ένστικτο να πιαστεί κορόιδο;
Η μόνη περίπτωση που το ένστικτο δεν μπορεί να διακρίνει το ψέμα είναι όταν αυτός που το λέει το έχει πιστέψει!
Όταν ο ψεύτης, κάνοντας χρήση της αυθυποβολής, πειστεί για την αλήθεια του ψέματος που πρόκειται να ξεφουρνίσει, τότε/μετά θα το πει με τόση αληθοφάνεια ώστε όλοι όσοι τον ακούσουν θα τον πιστέψουν, ακόμα κι αυτοί που με το ένστικτο «ακούν». Διότι το ένστικτο πιάνει το αίσθημα αυτού που μιλάει, τι εκείνος νιώθει γι’ αυτό που λέει. 

Πριν πάω σε παράδειγμα, να πω ότι ακόμα κι αν σε πείσει ένας τέτοιου είδους ψεύτης, είναι λάθος να αμφισβητήσεις το ένστικτό σου. Το ένστικτο δεν έκανε λάθος, το αίσθημα του ψεύτη είναι ότι λέει αλήθεια. Επίσης, να ξέρεις ότι ΣΙΓΟΥΡΑ κάποια στιγμή θα αποκαλυφθεί το ψέμα του (ακόμα κι αν πρόκειται για τον πιο ταλαντούχο δημαγωγό, επειδή «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια», αλλά και -κυρίως- γιατί «η πουτάνα θέλει να κρυφτεί αλλά η χαρά δεν την αφήνει»), οπότε και θα αποκατασταθεί η όποια ζημιά υπέστηκες επειδή τον πίστεψες. Επίσης, αφού αποκατασταθεί η αλήθεια, θα καταλάβεις ότι εσύ που τον πίστεψες δεν έπαθες τίποτα! (Πάντα, ο ΜΟΝΟΣ υπεύθυνος για την ψευτιά/αδικία/παρανομία/ανηθικότητα κλπ, είναι αυτός που την κάνει! όχι αυτός που τον πιστεύει. Για την προδοσία δηλ. αυτός που θα καταδικαστεί με την μεγαλύτερη των ποινών, δεν θα είναι ο λαός….)

Πάμε τώρα στο παράδειγμα. Δεν θα χρησιμοποιήσω κάποιον δικό μου, διότι δεν θα μπορούσε να επαληθευτεί ο ισχυρισμός (αφού δεν τον γνωρίζεις), θα φέρω ως παράδειγμα κάποιον ψεύτη/δημαγωγό, σε όλους γνωστό, τον μίκη θεοδωράκη. (Αποδείξεις για τον υπαινιγμό μου θα βρεις στο υστερόγραφο. Αποδείξεις όχι θεωρητικές/φιλοσοφικές, αλλά πραγματικές, της πραγματικής πραγματικότητας.)

Πάμε όμως πρώτα να δούμε πώς λειτουργούσε η δημοκρατία στην αρχαία Ελλάδα, στην Ελλάδα των σοφών. (Το βρήκα στο ιντερνετ, μεταφέρω αυτούσιο: )
«Υπήρχε ο δημαγωγός, όπου ήταν αυτός που καθοδηγούσε τον δήμο. Δημαγωγός ήταν κάποιος που είχε την ικανότητα δια της πειθούς να κατευθύνει τα πλήθη και δια δόλου να προσπαθεί να αποκτήσει την εύνοια του λαού. Στην αρχή η λέξη είχε καλή έννοια. Στις δημοκρατικές πόλεις της αρχαίας Ελλάδας σήμαινε αυτόν ο οποίος με τις ρητορικές του ικανότητες και δια μέσου της δραστηριότητάς του, κατόρθωνε να ασκεί μεγάλη επιρροή στον λαό. Ηγείτο των πολιτικών αγώνων, οι οποίοι αποσκοπούσαν στην προστασία των δικαιωμάτων του λαού από τις ολιγαρχικές τάσεις των πλουσίων.»

Τυχαία το βρήκα, όχι από τσεκαρισμένη πηγή, δεν μπορεί όμως κανείς να αμφισβητήσει την εγκυρότητά του, αφού διατηρείται ακόμα, έως και σήμερα, με την ίδια ακριβώς μορφή, η δημοκρατία! Η πλέον διαιωνισμένη μορφή της, εις τους αιώνας!!!

Πώς γίνεται, η τόσο σπουδαία αυτή έννοια -της Δημοκρατίας-, να καταντήσει εξολοθρευτικό (για τους λαούς) εργαλείο, και μάλιστα τόσο ευκολοπροσβάσιμο στους απανταχού τυράννους;

Γίνεται όταν ο λαός δεν αποτελείται από Άριστους πολίτες (που άριστος πολίτης σημαίνει με προσωπικότητα, που προσωπικότητα σημαίνει, να έχει ακλόνητη άποψη, που σημαίνει ότι δεν περιμένει από κάποιον άλλον να του πει τι να θεωρήσει ο ίδιος σωστό, που σημαίνει ότι δεν θα μπορεί κανείς να τον χειραγωγήσει. Και πώς βρίσκει ο ΚΑΘΕΝΑΣ την δική του, κατά δική του άποψη, ώστε να μην είναι επιρρεπής σε κανέναν ταλαντούχο δημαγωγό/να μην είναι έρμαιο στα χέρια κανενός δυνάστη; Εδώ http://upogia-taxi.blogspot.gr/2016/09/blog-post_9.html).

Να δούμε τώρα, γιατί ΔΕΝ λειτούργησε τότε, αλλά ακόμη και μέχρι σήμερα, η Δημοκρατία, και σε κανέναν τόπο.
Αν έχεις από την μία έναν θεοδωράκη που σου λέει «σωστό είναι το Α», και το πλήθος τον πιστεύει επειδή τα λέει τόσο συγκινητικά, και ψηφίζει υπέρ, ώστε να πραγματωθεί δηλ. το Α.
Και μετά έρχεται ένας άλλος θεοδωράκης, και σου λέει, εξίσου συγκινητικά, και άρα αληθοφανή, και άρα πιστευτά, ότι σωστό είναι το Β. Και το πλήθος τον πιστεύει και ψηφίζει υπέρ του Β, και πραγματώνεται το Β.
Και μετά έρχεται κι ένας τρίτος θεοδωράκης κοκ.
Δεν χρειάζεται να μακρολογήσω, είναι η μόνη, και απόλυτα εμφανής, πραγματική πραγματικότητα του ανθρώπου……. ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ!

Το μοντέλο του «ένας ταλαντούχος ψεύτης θα ψήνει τους πολλούς για να κάνει πράξη τις ασυδοσίες του, χρησιμοποιώντας για να την γλιτώνει την λέξη δημοκρατία, ότι δηλ. εξολοθρεύει τον λαό με την σύμφωνη γνώμη του» κάνει την δημοκρατία να απέχει παρασάγγας από την έννοια την οποία δόθηκε στην σπουδαία αυτή λέξη! Να πω καλύτερα ότι έχει την εκ δια μέτρου αντίθετη έννοια.

Υ.Γ. Σχετικά με τον μ.θεοδωράκη (πραγματικές αποδείξεις της πραγματικής πραγματικότητας):

02/12/2010 Το πρώτο κείμενο (πήγα στην ομιλία του):

Να πω στο σημείο αυτό, ότι εκείνη την εποχή πήγαινα σε ΟΠΟΙΑ ΜΑΖΩΞΗ για τον αγώνα γινόταν, απ’ όποιον κι αν γινόταν. Ο Μάρτης ποτέ δεν έλειψε από καμία Σαρακοστή. Είχα πάει το λοιπόν ΚΑΙ στην συνάντηση όλων των ομάδων, που μαζεύτηκαν για να οργανώσουν την εκδήλωση της 2ας Απριλίου, που τελικά ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ!!! Γιατί ακυρώθηκε; Γιατί δεν τα βρήκαν μεταξύ τους οι ομαδάρχες!!!! Και πρώτος απ’ όλους απεχώρησε ο……… (Το ότι αναφέρομαι αποκλειστικά και μόνο στον θεοδωράκη, δεν σημαίνει ότι απαλλάσσονται και όλοι οι υπόλοιποι κινηματίες/ομαδάρχες. ΟΛΟΙ τους ακριβώς κατά τον ίδιο τρόπο κρίνονται, αφού τα ίδια και για τους ίδιους λόγους ΕΠΡΑΞΑΝ, ήτοι: πούλησαν τον αγώνα των πολιτών για ιδίον όφελος. Επίσης, να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι ομαδάρχες/αρχηγοί κινήματος της συγκεκριμένης ομήγυρης, είναι σήμερα μέλη της κυβέρνησης -συριζα.)

22/03/2011 Μου ήρθε με μέιλ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΠΙΘΕΣ – Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών – Επίσημη ιστοσελίδα

(τους έστειλα:)
Διάβασα την ανακοίνωση για τη μη συμμετοχή σας στην εκδήλωση της 2ης Απριλίου. Ο λόγος είναι ότι δεν τα βρήκατε με τους λοιπούς!!!
Μια ερώτηση, είδα ότι αυτό που θέλετε να φτιάξετε είναι ένα παλλαϊκό μέτωπο σωτηρίας. Αυτοί με τους οποίους διαφωνήσατε δεν νοούνται ως λαός;  Δεν συμπεριλαμβάνονται στο παλλαϊκό μέτωπο σωτηρίας σας;
Αν δεν μένατε στις λεπτομέρειες, αν κάποιος απ’ όλους σας έλεγε στον κόσμο, τώρα παλεύουμε για να τους σταματήσουμε, όταν τους σταματήσουμε θα απαιτήσουμε να ερωτάται ο λαός για τα πάντα, δεν παίζει ρόλο ποιος θα κυβερνάει, αν τον έχουμε με το μαστίγιο, όποιος κι αν είναι πάνω, το σωστό θα κάνει. Αν κάποιος από εσάς έλεγε αυτά στον λαό, θα τον είχε μαζέψει. Επειδή μένετε στα μικροκομματικά σας και το θέμα σας είναι η αρχηγία/εξουσία, δεν θα τον μαζέψετε. ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΑΣ! Και αυτό είναι το σωστό. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ. Η ιστορία προχωράει, όποιος δεν προχωρήσει μαζί της θα βγει (μαγικά) από το σενάριο.
(δεν πήρα ΦΥΣΙΚΑ απάντηση)

16/04/2011 Οι Σπίθες κλείνουν

17/04/2011 (συμπληρωματικό του «Οι Σπίθες κλείνουν»)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου