Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Σε ποια περίπτωση ΔΕΝ προάγεται αυτός που αναζητά την αλήθεια


Όταν ενστερνίζεται την αλήθεια κάποιου άλλου. 
(Αυτή είναι η απάντηση, ό,τι ακολουθεί είναι επεξηγηματικό).

Να πούμε για αρχή τι σημαίνει «προάγεται». Ας δούμε τα οφέλη της αναζήτησης μέσα από τους αρχαίους μας πρόγονους: 1. ήταν κύριοι του εαυτού τους 2. πίστευαν στον εαυτό τους 3. είχαν όλη τους τη δύναμη 4. αυξημένη αντίληψη (αυτά αρκούν). Τα συγκεκριμένα οφέλη είναι το προϊόν της αναζήτησης απαντήσεων, που κανονικά θα έπρεπε όποιος αναζητεί να τα έχει (καρπώνεται). Αν δεν τα έχει.. κάτι κάνει λάθος, ε;

Τι σημαίνει οι αρχαίοι πρόγονοι ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΣΑΝ τα πάντα: Ό,τι κι αν μάθαιναν ως αλήθεια, ακόμα κι αν το μάθαιναν από τον πιο σοφό διδάσκαλο, στόχος τους/σκοπός τους ήταν μέσα από αυτήν (χρησιμοποιώντας την) ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ!

Γνωρίζουμε ότι με την τέχνη της ρητορικής μπορεί κάποιος να παρουσιάσει ένα ασύστολο ψέμα ως τη μοναδική αλήθεια. Επιπλέον υπάρχει και η μισή αλήθεια, που εξίσου πείθει (η μισή αλήθεια απέχει παρασάγγας από την αλήθεια). Αυτά γνώριζαν οι αρχαίοι, και είναι ο λόγος που χρησιμοποιούσαν την αμφισβήτηση ως μέσο για να ΤΣΙΓΚΛΗΣΟΥΝ το μέσα τους, ώστε να ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ η δική τους, κατά δική τους αλήθεια. (Έτσι έφερναν και την πρόοδο: πήγαιναν καθετί ένα βήμα παραπάνω.)

Πάμε να δούμε τα αποτελέσματα του αντίποδα. Θα πάρω ως παράδειγμα τη θρησκεία. Αυτός που ψάχνει την αλήθεια και την βρίσκει στα λόγια του Χριστού (σιγά-σιγά και όλο και περισσότερο -εκφυλιστικά) καταντά: 1. να μην είναι κύριος του εαυτού του 2. να μην πιστεύει στον εαυτό του 3. να μην έχει δύναμή 4. να μην έχει αντίληψη. Στο σημείο αυτό να προσθέσω και τα συμπτώματα: • βολεύεται -νομίζει ότι το χρέος του το έχει κάνει • δεν κουνά τα χέρια του -περιμένει να τον σώσει αυτός που τις αλήθειες του ακολουθεί • μοιρολατρεί • υπομένει -με την κακή έννοια (αυτά αρκούν).

Να προσθέσω κλείνοντας ότι δεν διαφέρει σε τίποτα αυτός που κάνει αλήθειες ΤΟΥ τις αλήθειες του Πυθαγόρα, του Σωκράτη, του Νίτσε, του Δαλάι Λάμα, του Χ επαναστάτη, του Χ ερευνητή, του Χ μπροστάρη, του Χ πολιτικού κλπ. Το πρόβατο (που λέμε) είναι αυτός που ακολουθεί.

Αν δεν είναι δική ΣΟΥ η αλήθεια, και για να είναι δική σου πρέπει να έχει βγει από μέσα σου, ακολουθείς!!! Με τις καταστροφικές ως άνω ΓΙΑ ΣΕΝΑ συνέπειες.

Υ.Γ. Απόδειξη της προόδου: Ο Θαλής είπε ότι όλα προήλθαν από το ύδωρ. Σοφότατος ο Θαλής, ολόσωστη η διαπίστωση, ήταν όμως η μισή αλήθεια, ε; Αν ο Αναξείμανδρος ΔΕΧΟΤΑΝ τη μισή αλήθεια του σοφότατου Θαλή θα μέναμε εκεί, ε; Όμως ο Αναξείμανδρος την αμφισβήτησε και βρήκε την ΔΙΚΗ ΤΟΥ αλήθεια, ότι όλα προέρχονται από τη γη. Κι ο Ηράκλειτος με τη σειρά του, έκανε ακριβώς το ίδιο και βρήκε την δική του, το πυρ. Και ο Αναξιμένης το ίδιο και βρήκε τη δική του ο αήρ. Και ο Πυθαγόρας το ίδιο και βρήκε την δική του, ότι ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ 4 προήλθαν όλα.
Να σημειώσουμε εδώ ότι 1. ΟΛΟΙ ΔΙΚΙΟ ΕΙΧΑΝ και 2. Αν δεν είχαν προηγηθεί οι 4 προηγούμενοι δεν θα το έφτανε ούτε ο Πυθαγόρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου