Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Ο κλέφτης και ο νοικοκύρης

(το θετικό τού σήμερα είναι ότι δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε ποιος ανήκει σε ποια κατηγορία)

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι ο κλέφτης πάντα την γλιτώνει και ο νοικοκύρης πάντα την πληρώνει.

Αυτός που καταβάλει προσπάθεια για να αλλάξει η κατάσταση είναι φυσικά ο νοικοκύρης, ο κλέφτης τραβάει αντίθετα, προσπαθεί ώστε η κατάσταση αυτή να διαιωνιστεί.

Ο νοικοκύρης τώρα, πιστεύει ότι για να δικαιωθεί πρέπει αναγκαστικά (και μόνο με αυτόν τον τρόπο) ο κλέφτης να την πληρώσει. Και έτσι, λόγω αυτού, όλες οι προσπάθειές του είναι προς αυτή τη κατεύθυνση.

Έρχεται ένα σύμπαν όμως.. και ΣΥΝΗΓΟΡΕΙ στο να την γλιτώνει ο κλέφτης!!!!!!! Όσες προσπάθειες κι αν κάνει ο νοικοκύρης, μοιάζει σαν το σύμπαν να τραβά προς την αντίθετη πλευρά, αυτή του κλέφτη!!

(Και μόνο αυτό θα έπρεπε να μας βάλει σε υποψία..)

Ο λόγος που το σύμπαν βοηθά τον κλέφτη να διαιωνίσει την -προς το όφελός του- κατάσταση, είναι γιατί κάτι άλλο από τον άνθρωπο θέλει…

ΔΕΝ θα αρχίσει να τιμωρείται ο κλέφτης ώστε να (ΜΕΤΑ) σταματήσει να την πληρώνει ο νοικοκύρης. Αυτό που το σύμπαν θέλει είναι:

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ να την πληρώνει ο νοικοκύρης, επειδή Ο ΙΔΙΟΣ θα το σταματήσει. Με δική του απόφαση/επιλογή, έχοντας ταυτόχρονα τον κλέφτη να τραβά προς την αντίθετη μεριά, και χωρίς ΚΑΜΙΑ συνέργεια του σύμπαντος. Μόνος του και ΑΠΟΛΥΤΑ καλείται να αλλάξει τον «νόμο», που είναι ο εξής:

Ο νοικοκύρης είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ, από κάποιον νόμο που κανείς δεν ξέρει ποιος τον όρισε, να κάνει πάντα το σωστό, μπορεί δεν μπορεί, χωρίς καμία δικαιολογία. Ο κλέφτης, με βάση τον ίδιο νόμο, έχει κάθε ΔΙΚΑΙΩΜΑ να παπαρίζεται ασυστόλως και να μην τρέχει κάστανο!!

Πώς θέλει το σύμπαν αυτός ο νόμος να αλλάξει:
Υπάρχει τρόπος να αρχίσει να κρίνεται, να λογοδοτεί, να τιμωρείται, ο κλέφτης, αλλά ο τρόπος αυτός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗ. Αυτό που ΕΙΝΑΙ στο χέρι του νοικοκύρη είναι να μην ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ να κρίνεται, λογοδοτεί, τιμωρείται, ούτε αυτός.
Ή ΟΛΟΙ Η ΚΑΝΕΙΣ θα κρινόμαστε, λογοδοτούμε, τιμωρούμαστε (και μέχρι του σημείου που στον καθένα αναλογεί -καλό ε; ) Αν ΔΕΝ κρίνονται, λογοδοτούν, τιμωρούνται οι μεν, δεν θα κρίνονται, λογοδοτούν, τιμωρούνται ούτε οι δε!!!

ΕΝΑ ΣΤΟΠ ΔΕΝ ΣΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΩ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ!!!

Υ.Γ. ΦΥΣΙΚΑ κυρίως και πρωτίστως την πολιτεία αφορά, ΟΜΩΣ πρώτα πρέπει να το δοκιμάσεις στην προσωπική σου ζωή, ούτως ώστε να μάθεις και (1) πώς γίνεται, αλλά και (2) αν έχει αποτέλεσμα. Σε όποιον λοιπόν σού ζητά τον λογαριασμό πες: Εγώ από μόνος μου ευθύνομαι; Όχι, θα σου πει, ευθύνεσαι κατά το ήμισυ. Το άλλο ήμισυ ΑΠΕΔΩΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ; (θα ρωτήσεις εσύ), αν δεν απέδωσε λογαριασμό το ένα ήμισυ, δεν ΥΠΟΧΡΕΟΥΜΑΙ να αποδώσω ούτε κι εγώ.

Υ.Γ.2 Βάρδα να μην αρχίσουν οι πολίτες να σας ζητούν τον λογαριασμό, είχα γράψει παλαιότερα…


Υ.Γ.3 ΦΥΣΙΚΑ -και ΜΟΝΟ- τους ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΥΣ αφορά… οι κλέφτες (μονόδρομος) ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου