Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Πώς ορίζει ο Άνθρωπος τη ζωή του


Ο άνθρωπος που εναποθέτει: Ζητάει εχέγγυα. Επιβεβαιώσεις δηλαδή και αποδείξεις, που κάποιος (άραγε ποιος;;) πρέπει να του τις προσφέρει, για να μετά ο ίδιος πράξει. Επίσης ζητά ανταλλάγματα, που πάλι κάποιος (ποιος;;) πρέπει να του τα παράσχει. Να έχει κάποιο όφελος δηλαδή, για να μπει στη διαδικασία να αλλάξει. Για να αλλάξει ο ίδιος δηλαδή (που αυτό σημαίνει ότι θα σωθεί/λευθερωθεί) χρειάζεται ανταπόδοση. Ουσιαστικά δεν το κάνει γιατί το θέλει ο ίδιος, χάρη το κάνει σε κάποιον άλλον! (ποιον;;) Τέλος, δεν ασχολείται με τον εαυτό του ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από τους άλλους. Περιμένει να φτιάξουν οι άλλοι για να πάψει ο ίδιος να παιδεύεται. Περιμένει να φτιάξουν (ΟΛΟΙ) οι άλλοι, για να φτιάξει και η δική του ζωή. Η προσωπική του ευδαιμονία εξαρτάται από όλους τους άλλους.

Ο Άνθρωπος που ορίζει τη ζωή του: Όλοι οι άλλοι τέλειοι άνθρωποι κι αν γίνουν, ο ίδιος θα συνεχίσει να φτιάχνει τον εαυτό του. Και δεν θα σταματήσει, μέχρι να φτιάξει.
Και δεν κάνει χάρη σε κανέναν όταν κοιτάζει να ισιώσει την καμπουρίστα του. Ούτε κανείς του χρωστάει -κάτι πρέπει να του δώσει ως αντάλλαγμα- για την κούραση που τραβάει. Κι ο λόγος που δεν ζητά εχέγγυα ούτε ανταλλάγματα είναι επειδή ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ! Το επέλεξε Ο ΙΔΙΟΣ, και το κάνει ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.

Για να ορίζεις τη ζωή σου…
Κάνε τη συζήτηση αυτή με τον εαυτό σου, πες (ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ): 1. Και γιατί φίλε μου να αλλάξω εγώ; 2. Δώσε μου εγγύηση ότι θα σωθώ αν αλλάξω, αλλιώς δεν το κάνω! 3. Αν θέλεις να τραβήξω αυτή την απίστευτη κούραση, θα πρέπει να με αποζημιώσεις!

Πες τα στον εαυτό σου μάνα μου αυτά, να δεις τις έξοχες απαντήσεις του!
(Να δεις τι ωραία και τι βολικά είναι όταν έχεις κάποιον ΑΛΛΟΝ απέναντί σου να τα πασάρεις! Και πόσο εύκολα μπορείς να ξεφύγεις και να ξεγλιστρήσεις από έναν ΑΛΛΟΝ! Για πάγαινε να ξεγλιστρήσεις από τον εαυτό σου.)

Όταν λοιπόν ο εαυτός σου σού πει: (στην πρώτη ερώτηση) Φίλε μου μην φτιάξεις αν δεν θες! χέστηκα! κάτσε βολοδέρσου! (στη δεύτερη) Δεν σου δίνω καμία εγγύηση! (στην τρίτη) Δεν σου δίνω κανένα δώρο/αντάλλαγμα για την κούραση που θα φας! Όταν λοιπόν στα πει αυτά τα πολύ ωραία, τότε εσύ να του απαντήσεις μάνα μου αυτά που λες στον ΕΚΑΣΤΟΤΕ που έχεις απέναντί σου: • ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΕΓΩΙΣΤΗΣ, ΔΕΝ ΔΕΧΕΣΑΙ ΑΝΤΙΛΟΓΟ • ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΣ • ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ • ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ, ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ (αλλά δεν θα το κάνω αυτό το άλλο, που ξέρω καλύτερα, θα περιμένω τον θεό να κάνει κάνα θαύμα) • ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΗ Η ΘΕΩΡΙΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ!

Άντε, να δεις τι ψάρια θα πιάσεις….

Για να ορίζεις το λοιπόν τη ζωή σου…
μην χρησιμοποιείς μεσάζοντες

Τη ΔΙΚΗ ΣΟΥ ζωή την ορίζεις ΕΣΥ παρέα… με ΕΣΕΝΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου