Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Μυστικά των μυστών (1)


Το πρώτο είναι η ενασχόληση με το φαίνεσθαι. Όσο ο άνθρωπος ασχολείται με το να φτιάχνει την εικόνα του, τόσο πιο αδύναμος γίνεται. (Θα μπορούσα να το αναλύσω πολύ πιο απλά, με ένα παράδειγμα από την καθημερινότητα, όμως πολύ, πολύ, πολύ θέλω να αναφερθώ στον εχθρό, την αόρατη αρχή!)

Να πούμε ότι έχουμε πόλεμο; (Δεν μπορούμε να το αποφανθούμε με σιγουριά.) Να πούμε ότι ο αόρατος εχθρός είναι οι αγορές (γεννιούνται πολλά ερωτηματικά). Οι αγορές είναι το χρηματιστήριο; Είναι οι φαρμακοβιομηχανίες; Είναι οι εβραίοι; Ο καθένας μπορεί να υποθέτει ό,τι θέλει, σίγουρο είναι ότι ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΗΝ «ΑΟΡΑΤΟΣ ΑΡΧΗ»!! Σίγουρο είναι ότι ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ! Αυτοί, που έχουν την απόλυτη εξουσία, που ορίζουν τις μοίρες των λαών παγκοσμίως, που κρατούν στα χέρια τους τον πλανήτη και τον γυρνούν κατά πού θέλουν, δεν τους ξέρει κανείς.. (Όταν με το καλό φανερωθεί ποιοι βρίσκονται πίσω απ' όλα όσα συμβαίνουν -πίσω κι από τις μαριονέτες πολιτικούς-, θα αντικρίσουμε κάτι ανθρωπάκια.. Ανθρώπους τόσο τίποτα, που θα ντραπείς τον εαυτό σου που κάποτε αυτούς φοβόσουν.)

Οι εβραίοι ξέρουμε ότι είναι πολύ πλούσιοι, κι ότι λεφτά κάνουν επειδή είναι τσιγκούνηδες. Κάτι άλλο που επίσης γνωρίζουμε είναι ότι έχουν πολύ ισχυρούς δεσμούς με την κάστα τους. Σ’ αυτό που καθόλου δεν εστιάζουμε είναι ότι μένουν στην αφάνεια.. Κανένας εβραίος δεν μοστράρεται! πόσο δε μάλλον να μοστράρει τα πλούτη του. Ντύνεται όπως ο μέσος άνθρωπος, ξοδεύει όπως ο μέσος άνθρωπος, για να μην ξεχωρίσει, για να μην τον προσέξουν. Επειδή οι άλλοι δεν τον προσέχουν, μπορεί ανενόχλητος να κάνει αυτό που έχει να κάνει, χωρίς να τον πάρει κανείς μυρουδιά. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι ο στόχος του, κι όχι να τον θαυμάσουν. Και ο λόγος που πάντοτε πετυχαίνει τον στόχο του είναι ακριβώς επειδή δεν τον ενδιαφέρουν οι λοιποί. Επειδή δεν ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ από τους άλλους! (Δεν εξαρτάται με την έννοια, δεν τους χρειάζεται για να επιτύχει τον σκοπό του! Για την ακρίβεια τον πετυχαίνει, ακριβώς επειδή δρα χωρίς αυτούς!)

Αυτό είναι ένα αρχέγονο μυστικό (αν και οι εβραίοι το χρησιμοποιούν με λάθος τρόπο, δηλ. ωφελιμιστικό, και είναι ο λόγος που θα τους «φάει» το ίδιο το μυστικό -θα γυρίσει μπούμερανγκ), το οποίο δεν το ξέρουν συνειδητά, το κουβαλούν στο υποσυνείδητό τους (γνώση των προγόνων τους κατεκτημένη) και το περνούν από γενιά σε γενιά. Ο λόγος που το κάνουν με λάθος τρόπο είναι γιατί δεν κάθισαν να το μάθουν όλο! Είναι σαν ένα σεμινάριο που παρακολουθείς μέχρι το μέσον της χρονιάς, νομίζεις ότι έχεις καταλάβει τα πάντα, και το παρατάς. Μα στο υπόλοιπο μισό του σεμιναρίου κάτι άλλο θα υπήρχε, ε; Το άλλο μισό λοιπόν δεν το έμαθαν. (Η μισερή γνώση οδηγεί στο ζητούμενο, μέχρι όμως ενός σημείου, μετά γυρνάει αντίστροφα.)

Πάμε να δούμε το μυστικό ολόκληρο.
• Όταν ασχολείσαι με το φαίνεσθαι, εστιάζεις στους άλλους (έξω). Σημαντικότεροι στα μάτια σου είναι οι άλλοι -έναντι του εαυτού σου. • Το φαίνεσθαι είναι δημιούργημα/κατασκεύασμα του ανθρώπου, ενώ το κατά βάθος, απλά είναι. • Στην περίπτωση που, αυτό που είναι ο άνθρωπος κατά βάθος κι αυτό που πλασάρει, είναι ίδια, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Στην περίπτωση όμως που αυτό που πλασάρει δεν έχει καμία σχέση με αυτό που κατά βάθος είναι, αυτό που πλασάρει μπορεί εν ριπή οφθαλμού να γκρεμιστεί, απλά αν αναδειχθεί το κατά βάθος. (Αντίθετα το κατά βάθος δεν μπορεί τίποτα και κανείς να το γκρεμίσει! ΜΟΝΟ ο ίδιος ο άνθρωπος μπορεί να επέμβει -γκρεμίσει/χτίσει- το κατά βάθος του) • Ο λόγος που ο άνθρωπος γίνεται όλο και πιο αδύναμος (εκφυλιστικά) όσο ασχολείται με το φαίνεσθαι είναι διότι εργάζεται πάνω σ' αυτό κι όχι πάνω στο κατά βάθος. (Το κατά βάθος είναι το ισχυρό, αυτό μένει αδούλευτο, έτσι δεν κατέχει, δεν είναι κτήμα του, η ισχύς του.)

Υ.Γ. Το μισερό «σεμινάριο» των προγόνων των εβραίων: Αυτό που δεν έμαθαν είναι ότι το μυστικό αφορά μια δουλειά που κάνει ο ίδιος ο άνθρωπος κατ’ αποκλειστικότητα με τον εαυτό του, και αφορά μόνο τον ίδιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου