Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Η σοφία του λαού


Χθες με πήρε τηλέφωνο κάποιος για να με βρίσει. Δεν αντέχει (μου είπε) να βγαίνουν να μιλούν οι ηλίθιοι, θεωρώντας εαυτούς έξυπνους, κι ότι αυτό είναι το δικό του χρέος, επικοινωνεί ΜΙΑ φορά (δεν ασχολείται δεύτερη, για να μην τους δώσει αξία), με σκοπό να αποδείξει στον κάθε εξυπνάκια πόσο ηλίθιος είναι, ώστε να σταματήσει να κομπάζει.

Μέσα στα πολλά μου είπε κι ότι ο λαός είναι γίδια, και ότι δεν αξίζει κανείς να αγωνίζεται γι’ αυτούς.

Γράφω για να αποδείξω πόσο σοφός ο λαός είναι, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα τον φίλο που με έβρισε.

Στην Ελλάδα παρατηρούμε το εξής παράδοξο. Όταν κάποιος κάνει κάτι καλό, αντί να του δώσουμε αξία, του ρίχνουμε μία ξανάστροφη για να πέσει κάτω. Στο συγκεκριμένο ζήτημα είμαστε πρώτοι ε; (να μην πω οι μόνοι που το κάνουμε), φημιζόμαστε!

Αυτό είναι σοφία του λαού!

Απόδειξη:
Δίπλα σου υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν αγωνιστικές πράξεις (τόσοι και τόσοι, μέχρι και παππούδες έχουν πάει σε εφορία, δεκο και τα έχουν κάνει πουτάνα). Αυτός, ο απλός άνθρωπος, που κάνει όλη την ώρα φασαρίες, ΚΑΙ διεκδικεί, ΚΑΙ δίνει τον αγώνα του, ΚΑΙ δη έξι χρόνια τώρα! ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΡΤΑ ΣΕ ΠΟΣΤ!!! Ξέρεις γιατί; Γιατί δεν πιστεύει ότι κάτι αξιοσημείωτο έκανε! Κάτι άξιο θαυμασμού! Ήταν μία απλή πράξη γι’ αυτόν! Έκανε το αυτονόητο!

Επίσης, δεν έχουν όλοι ικανότητα στο γράψιμο, να τα παρουσιάζουν τόσο όμορφα ώστε να φαντάζουν ηρωικές πράξεις!!! Ε; Δεν είναι θέμα γραφιά αυτό;

Επίσης, πολλοί εξ αυτών ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΡΕΥΜΑ!!!! οπότε και δεν μπορούν να κοινοποιήσουν τον αγώνα τους στο διαδίκτυο!!

Τι γίνεται τώρα, δίπλα σου μπορεί να έχεις έναν τέτοιο. Αγνό αγωνιστή, που παλεύει αφ εαυτού, χωρίς παλαμάκια και τυμπανοκρουσίες, αλλά αξία δεν του δίνεις ούτε εσύ, ούτε κι άλλος κανείς!!!!

ΟΛΟΙ μας πάμε και χειροκροτούμε, θαυμάζουμε, συγχαίρουμε, αυτόν που φαίνεται!!

Μέχρι λοιπόν, να μάθουμε (και να αρχίσουμε) να δίνουμε αξία στον αφανή, είναι αναγκαίο να κατακρημνίζουμε ΟΠΟΙΟΝ πάει να φανεί!!!

Κι αυτό είναι πράξη σοφή! Και πρόσεξε το θεϊκό, την κάνει ασυναίσθητα ο Έλληνας! όχι με επίγνωση!



(τη φωτό την βρήκα εδώ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου