Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Οι υπάλληλοί μου (δυ) εμένα πλέον με υπηρετούν!


Σχετικά με την καταγγελία που έκανα για το κεπ, έλαβα σήμερα και ώρα 11:49 απάντηση (παραθέτω ακολούθως) με την οποία μου λένε ότι δεν είναι υπεύθυνοι!!!! αχαχαχαχχαχαχα
Τους απάντησα ότι είναι υποχρεωμένοι να βρουν ΕΚΕΙΝΟΙ τον υπεύθυνο, γι’ αυτό πληρώνονται (παραθέτω ακολούθως)
ΚΑΙ……. μάντεψε…………..
Στις 3:33, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ έκαναν την διαβίβαση στο αρμόδιο τμήμα!!!!!!!!!!!!!
ΥΠΑΚΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ!
ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ!


Ο εχθρός έχει προ πολλού νικηθεί


Ο λόγος που συνεχίζουν να στέκουν στα βάθρα τους, είναι γιατί.. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ!

Οι άνθρωποι που δίνουν κάθε Τετάρτη μάχη για τις κατασχέσεις -αν αφαιρέσεις τους απανταχού παρόντες, σαν τις πούτσες, καπελωτές-, οι υπόλοιποι, η πλειοψηφία αυτών που δίνουν τις μάχες είναι κάτι ανθρωπάκια σαν τον γείτονά σου. Που τον βλέπεις και λες «μμμμ κοίτα τον Έλληνα, επίπεδο, μωρέ καλά του κάνουνε και τον γαμάνε».
Αυτός λοιπόν, ο απλός άνθρωπος ΕΧΕΙ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ!!! που στα δικά σου μάτια ο εχθρός (ο ίδιος εχθρός που το ανθρωπάκι νίκησε) φαντάζει γίγαντας!

Γι’ αυτόν που κατέβηκε Σύνταγμα και δεν πήρε τη δύναμή του από τον αγώνα του



Ο λόγος που δεν πήρε τη δύναμή του ήταν επειδή δεν έβλεπε!

Θα πω τι εγώ έβλεπα:
Αυτό που ήθελαν (ο εχθρός) ήταν να ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΚΑΠΟΥ! Όταν ο κόσμος ακολουθεί μία κεφαλή, η κεφαλή τον κάνει ό,τι θέλει.
Από την πρώτη μου κιόλας διαμαρτυρία κατηγόρησα τους ομαδάρχες για το φευγιό. Μου είπαν «τα πανό δεν έχουν πόδια, ο κόσμος αν δεν ήθελε δεν θα έφευγε, φεύγει γιατί πείνασε, θέλει να πάει ν’ αράξει, κουράστηκε!!!!!» Τι λε ρε μάγκα μου, ο κόσμος ακολουθεί το πανό! Αυτόν που τον έβγαλε. 
Δεν θα μείνω παραπάνω σ’ αυτό, ηλίου φαεινότερο, στο ζητούμενο: Αν ο κόσμος ελέγχεται είναι παν εύκολο για τον εχθρό να πληρώσει την κεφαλή και να σέρνει τον κόσμο κατά πού αυτός θέλει. Κι όταν λέμε «πληρώσει» εννοούμε να του τάξει. Στις κεφαλές τάζουν θεσούλες. (Δεν υπάρχει κάποιος που να μην το γνωρίζει αυτό.)

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Διατριβή στην καμπούρα μου


Η δική μου περίπτωση είναι ιδανική γιατί έχουμε και τις δύο εκδοχές, και της αδυναμίας και του θεριού, καθώς επίσης μου έχουν φανερωθεί (προς χρήση) και τα τελικά αποτελέσματα των δύο εκδοχών.

Η αρχή, η διαδρομή, καθώς και το αποτέλεσμα είναι για όλους μας κοινά. Αυτό που διαφέρει είναι το πρόβλημα (είναι διαφορετικό για τον καθένα).

Η αρχή είναι η εξαίρεση. 

Όποιος εξαιρεί τον εαυτό του δεν τον αγαπά


Δεν αφορά μόνο αυτόν που τον εαυτό του υποτιμά, αλλά ΚΑΙ αυτόν που τον υπερεκτιμά. Δεν γαμάει δηλαδή τον εαυτό του μόνο αυτός που πιστεύει ότι δεν μπορεί να αγωνιστεί, αυτά τα πράγματα είναι για ήρωες, τον γαμάει ακριβώς το ίδιο κι αυτός που πιστεύει ότι ο λαός είναι βόδι, άβουλος, και χρειάζεται εκείνον για να τον οδηγήσει. 

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Με ποιον τρόπο ο άνθρωπος μπορεί να έχει ολόκληρη τη δύναμή του, και δη του χεριού του


Δεν θα χρησιμοποιήσω την συνήθη λογοτεχνική τακτική μου, που αρχίζω με το λιγότερο σημαντικό για να καταλήξω στο σημαντικότερο. Θα το πάω αντίστροφα, θα αρχίσω με το τέλος. Ώστε να μην υποχρεωθεί κανείς να το διαβάσει όλο.

Ο τρόπος είναι: Να μην ΕΠΙΒΑΛΛΕΣΑΙ στον εαυτό σου.

Ολόκληρος ο οργανισμός είναι ταγμένος στην υπηρεσία του ατόμου. (Όπως ακριβώς οι δημόσιοι υπάλληλοι, που υπάρχουν για να υπηρετούν τους πολίτες.)

Αυτά που ζήσαμε, αύριο, δεν θα τα πιστεύουμε



Δεν θα πιστεύουμε ότι κάτσαμε και τα υπομείναμε.

Για το psi με ενημέρωσε ο φίλος συναγωνιστής μου Αλέξης Κασσιός. (Στο σημείο αυτό να πω ότι δεν μαχόμουν μόνη μου, είχα χίλιους φίλους να με στηρίζουν, να με ενημερώνουν, να μου εξηγούν πράγματα που καθόλου δεν ήξερα. Είχα δίπλα μου ανθρώπους με γνώσεις, εξαιρετικούς.) Με πήρε λοιπόν ο Αλέξης τηλέφωνο για να μου πει ότι υπογράφουν, εκείνη την ημέρα, το κούρεμα των ομολόγων, που αφορά και τα ασφαλιστικά ταμεία. Μου τα ανάλυσε διεξοδικά, καθότι άσχετη, ότι δηλαδή ο κάθε ασφαλιζόμενος είναι μερισματούχος, που σημαίνει ιδιοκτήτης! ιδιοκτήτης του ταμείου του! Κι έχουμε (εμείς όλοι οι συνιδιοκτήτες) προσλάβει υπαλλήλους (τους δυ) για να διαφυλάσσουν τα χρήματά μας. Ένα κλιμάκιο λοιπόν -υπαλλήλων που πληρώνονται για να μας υπηρετούν- από όλα τα ταμεία, θα πάει σήμερα να υπογράψει τη συμφωνία που σύναψαν οι προδότες με τους δυνάστες, χωρίς να μας ρωτήσουν, και αφορά το κούρεμα των χρημάτων μας. Ενάντια στο συμφέρον μας δηλαδή.

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Η αποδοχή του εαυτού



Έπιασα συζήτηση με έναν φίλο εχθές που -αντίθετα με την πλειοψηφία- έχει άνοδο η δουλειά του. Του λέω (μεταξύ άλλων) «όταν είσαι στο σωστό δρόμο σε βοηθάει και το σύμπαν». Εκείνος απάντησε: «μην τα ρίχνουμε όλα στο σύμπαν και στο θεό, η πρόοδος του κάθε ανθρώπου εξαρτάται από τον ίδιο. Αν είναι συνετός, αν δουλεύει σκληρά, αν επιμείνει, θα τα καταφέρει». Είπα ναι, αλλά του ανέφερα κι ένα παράδειγμα, έναν κοινό μας γνωστό, που και συνετός είναι, και προσπάθησε, και επέμεινε, αλλά πρόοδο δεν είχε. Ο φίλος μου, παρά του ότι το παράδειγμα ήταν εύστοχο, δεν άλλαξε γνώμη, συνέχισε στην ίδια λογική, ότι η ζωή μας είναι στο χέρι μας κλπ, και εγώ.. σταμάτησα τον αντίλογο!!! (Αυτό, το να σταματήσω την κόντρα πριν αποδειχτεί ότι έχω δίκιο, ή -έστω- πριν σηκώσει τα χέρια ψηλά ο «αντίπαλός» μου, για όποιον με γνωρίζει προσωπικά, είναι πράγμα αδύνατο, κάτι σαν θαύμα. Είναι σημαντικό, θα συνεχιστεί παρακάτω.)

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Ό,τι και να ψηφίσεις χούντα θα βγει



Με αφορμή την εκλογή τραμπ, λέει ένας συριζαιος το πρωί στο ραδιόφωνο: Αν θες να ψηφίζεις ενάντια στο σύστημα, ψήφισε τον αντισυστημικό που τουλάχιστον είναι ενάντια στο κεφάλαιο και θα προασπιστεί τα συμφέροντα των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων!

Τάδε έφη συριζαιος!!! που ο λαός τούς ψήφισε ακριβώς γι’ αυτούς τους λόγους! και αυτοί συνέχισαν ακάθεκτοι -κι από εκεί που το άφησαν- το έργο των υποστηριχτών του κεφαλαίου!! (Θα γελάμε πολύ μεθαύριο με αυτά.)

ΌΛΟΙ όσοι είναι στην βουλή είναι προδότες, όποιος και να βγει τα ίδια θα κάνει.

Ό,τι συμβαίνει σήμερα είναι βοήθημα (ανοίγει το οπτικό)



Ο ομπάμα είναι ένας άνθρωπος με απόλυτη δύναμη και απόλυτη εξουσία, κρατάει στα χέρια του ολόκληρο τον πλανήτη, κι όμως… ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
ΦΟΒΑΤΑΙ ο ομπάμα!
Θα σου πω ότι ακόμα και η κυρά-Τασία (είπα να απαλλάξω τις Κατίνες), η γειτόνισσά σου, που έφαγε όλους τους φόβους στην μάπα, τους πάλεψε, και πλέον τίποτα δεν φοβάται, είναι ισχυρότερη από τον εξουσιαστή του πλανήτη!
Αυτός που δεν φοβάται ΤΙΠΟΤΑ είναι ο ισχυρός.

Πώς αποκτιέται το θάρρος


Ο Αριστοτέλης αποκάλυψε τα πάντα σχετικά με τον φόβο και το θάρρος (εδώ), μπορεί ο καθένας μας να δει τον εαυτό του μέσα στα γραφόμενα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μας λέει πώς το αποκτούμε! Πώς το θάρρος αποκτάται ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΣΥΝΤΡΕΧΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ που το προάγουν;

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Το αδύναμο σημείο και πώς μπορεί ο καθένας, αν το βρει, να σε χειριστεί



Η κόρη μου είναι 2 χρονών. Τον τελευταίο μήνα μού κάνει κόνξες στο φαγητό. Σκέφτηκα ότι μπορεί να βαρέθηκε τα ίδια και τα ίδια, της έφτιαξα άλλα, δεν έτρωγε. Μετά σκέφτηκα ότι θέλει να τρώει μόνη της, την άφησα, πάλι δεν έτρωγε. Μετά σκέφτηκα ότι μπορεί να έχει κάποιο πρόβλημα υγείας, κάτι με το στομάχι της ή στα ούλα της και την πήγα στον γιατρό. Ο γιατρός την εξετάζει, λέει δεν έχει τίποτα. Γιατί δεν τρώει; Λέει… είναι ΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ! Οι κόνξες της κόρης μου είναι κόλπο της χειριστικό!

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Η απόφαση και η εφαρμογή


Θες να παλέψεις αλλά δεν είσαι σίγουρος για το τι πρέπει να κάνεις. Αυτό που ξέρεις με απόλυτη σιγουριά είναι ότι μόνος σου δεν θα φέρεις κανένα αποτέλεσμα. Οπότε αποφασίζεις να κάνεις ότι περνά από το χέρι σου στο να γίνετε πολλοί. Είτε φτιάχνεις κίνημα για να μαζέψεις κόσμο, είτε ενημερώνεις μέσω των μίντια για τις παρανομίες τους για να αφυπνίσεις τους άλλους, είτε «προσηλυτίζεις» στον αγώνα συγγενείς, γείτονες, στο καφενείο, όπου σταθείς κι όπου βρεθείς -μπορεί και όλα αυτά μαζί.

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Ο πατριωτισμός θα είναι η επόμενη σελίδα της ιστορίας, αλλά όχι ο «πατριωτισμός» της χρυσής αυγής



(Δεν αφορά μόνο την χα, αλλά και όλες τις ακροδεξιές ομάδες/κινήματα που έχουν δημιουργηθεί, αλλά και όλους όσους νοούνται αριστότεροι -αυτοί ξέρουν, οι πολλοί είναι βόδια, οπότε οι δεύτεροι θα υποχρεωθούν να εφαρμόζουν αυτά που οι πρώτοι θα ορίζουν.)

Δες κάτι.. ο αμερικανικός λαός ψήφισε έναν «μάγκα» που διατάζει, γιατί.. δεν ξέρει την δύναμη του. Τον διάλεξαν για να επιβάλει, ΑΝΤΙ ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ, και με τον τσαμπουκά τα συμφέροντά τους (του λαού). Υπάρχει όμως κι ένας αντίποδας σ’ αυτό το καθεστώς, που δεν συμφέρει κανέναν από τον λαό. Αυτός που είναι «μάγκας» και διατάζει και επιβάλει, ΔΕΝ ΡΩΤΑ ΚΑΝΕΝΑΝ. Διατάζει και επιβάλει αυτά που Ο ΙΔΙΟΣ θεωρεί συμφέρον. Και τα επιβάλει πρώτα στον λαό, αυτά που εκείνος γουστάρει! και μετά στον εχθρό (και -επίσης- αφορά τον εχθρό που ο ίδιος κρίνει ως τέτοιον).

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Όταν η γενιά των 50δων περιμένει να αρχίσουν οι νέοι την επανάσταση




Τον αγώνα η δική μας γενιά καλείται να τον δώσει. Και είναι απόλυτα δικό μας το χρέος, όχι γιατί η δική μας γενιά, με την συναίνεση και την συμμετοχή της, το αποτέλεσμα έφερε, αλλά επειδή μόνο η δική μας γενιά ΞΕΡΕΙ τι τον ορυμαγδό προκάλεσε. Κι επειδή είναι αυτή που ξέρει, γι’ αυτό είναι η μόνη που μπορεί και να το αλλάξει (αυτός που το έκανε ξέρει πώς να το ξε-κάνει).

Τι σημαίνει «με κάθε μέσο» και κυρίως «μέχρι να» (αντιγυρίσει η κατάσταση)




Δεν μπορείς να πεις: εγώ δεν τους ψήφισα ή απείχα των εκλογών τους, έδωσα την μάχη μου, ο κόσμος φταίει που τους ψηφίζει, όταν «ξυπνήσουν» θα αλλάξει η κατάσταση.
Ούτε να πεις: κατέβηκα Σύνταγμα, δήλωσα τη διαφωνία μου, δεν άλλαξε κάτι, ο εχθρός είναι πιο δυνατός, νίκησε.

Σκέψου το ’21 να πήγαιναν μία μέρα να πολεμήσουν και μετά να έλεγαν «πήγα, πολέμησα, δεν κέρδισα, το καθήκον μου τελείωσε, ο εχθρός είναι δυνατότερος, νίκησε».

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Έσπευσαν οι αχρηστότεροι




Να σημειωθεί ότι μέχρι και πριν κάποιο χρονικό διάστημα θεωρούσαν ότι μπορούν (ότι έχουν το δικαίωμα) να σε γράφουν στ’ αρχίδια τους. Να μην απαντούν στους πολίτες, να πετάνε τις ενστάσεις/διαφωνίες τους στον κάλαθο των αχρήστων. 
Γιατί τότε θεωρούσαν ότι είχαν αυτό το δικαίωμα; ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΕΤΑΖΕ!
Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά (που ο ορυμαγδός έφερε). ΣΗΜΕΡΑ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥΣ ΖΗΤΑΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ! Τους κρίνει, τους καταγγέλλει, τους ελέγχει! Γι’ αυτό σπεύδουν! 
Να δεις πώς θα διαφανεί ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ! ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ! 

Στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ φίλε μου, θες δεν θες, συμφωνείς ή διαφωνείς, σε βολεύει δεν σε βολεύει, σ’ αρέσει δεν σ’ αρέσει, ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ!

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Για να νικήσεις στον αγώνα



Πρέπει να γνωρίζεις ότι:

1. Οι δημόσιοι υπάλληλοι, ΟΛΟΙ (εφοριακοί, μπάτσοι, εισαγγελείς κλπ), αυτό που με τίποτα δεν αντέχουν, είναι ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ!!
Είναι ο λόγος που για να σε σταματήσουν σού την πασάρουν (να μην τους ψηφίζατε, σας εκπροσωπούν, μην διαμαρτύρεστε, εγώ δεν είμαι υπεύθυνος κλπ).
Όταν τους πεις (για όποιον αγώνα, στα διόδια, στην εφορία, στην αστυνομία κλπ) «βάλτε με μέσα, έχω κάνει καταγγελία στους προδότες, θα αναγκαστεί η δικαιοσύνη να επιληφθεί», ο λόγος που ο δυ κάνει πίσω (χάνει) είναι για να μην έχει μπλεξίματα!!!

Ιστορία γράφεται, κι αυτό που θα μείνει είναι το τι έκανες..




..όχι το τι είπες, όχι το πόσους συμβούλεψες, όχι το πόση συνειδητότητα στους γύρω σου έφερες, θα μείνει ΜΟΝΟ το τι έκανες.

Το Σύνταγμα ΟΡΙΖΕΙ, και οι πρόγονοι ΔΙΑΤΑΖΟΥΝ, ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ* να παλέψει ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ, και μέχρι να αντιγυρίσει την κατάσταση.

Ο καθένας μας είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να παλέψει μέχρι το σημείο που του αναλογεί. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα φέρουν την ελευθερία κάποιοι λίγοι που πάλεψαν ΚΑΙ για όλους τους άλλους, τους πολλούς. Αυτό που η ιστορία προστάζει είναι ο καθένας μας να κάνει το χρέος του, αυτό που του αναλογεί, στον συνολικό (μέγα) αγώνα.

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Για την κατάληψη στον Βοτανικό




Έμαθα ότι συλλάβανε τους καταληψίες και δικάστηκαν σήμερα με την διαδικασία του αυτοφώρου (δεν ξέρω το αποτέλεσμα).

Πρωτ’ άκουσα για την κατάληψη στην εκπομπή της μπουσδούκου. Οι καταληψίες δήλωσαν στον δημοσιογράφο που έκανε το επιτόπιο ρεπορτάζ ότι ο χώρος ανήκει στον στρατό, η περιουσία του στρατού είναι περιουσία του λαού, (άρα) δεν κάνουμε κάτι παράνομο, έχουμε καταλάβει χώρο που μας ανήκει.

Την ίδια εκείνη ημέρα άκουσα ότι ο υπουργός που χειρίζεται το θέμα, ΕΒΓΑΛΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, κατά την οποία έκανε τα ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΟΥ! Η ανακοίνωση έλεγε ότι ο χώρος ανήκει στο δημόσιο και…. κάτι πρέπει να γίνει!!!! με τους καταληψίες!!!

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Ποιο θα είναι το επόμενο πολιτικό σύστημα



Ή..

Αν πέσουν αυτοί ποιοι θα έρθουν;

Το Σύνταγμα της Ελλάδος είναι άριστο. Λέει: κυρίαρχος είναι ο λαός, αυτός αποφασίζει, αυτός διατάζει, τις δικές του εντολές οι ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να τηρούν.
Απλός ορισμός, περιεκτικότατος και μη αμφιλεγόμενος (πυθίας).

Αυτό που δίνει την άδεια στους ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ του Ελληνικού λαού, να ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ το Σύνταγμα είναι: η εξουσία, το απυρόβλητο και η ασυλία.
Αν οι ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ήταν έμμισθοι υπάλληλοι, χωρίς θρόνους και κόκκινα χαλιά, χωρίς σωματοφύλακες, και αν δεν είχαν ασυλία, τότε το Σύνταγμα θα έφερνε ως ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ την ακριβοθώρητη (απ’ όλους τους λαούς) και πολυπόθητη (για όλους τους λαούς) Δημοκρατία.

Η απάντηση του υπουργείου για τα διόδια + ΔΗΛΩΣΗ

Η αρχική καταγγελία εδώ
Η απάντηση του υπουργείου στις φωτό.
Η δήλωσή μου (την απέστειλα σε όλους τους αρμόδιους-αναρμόδιους) ακολουθεί.

Να προσθέσω μόνο ότι μπορεί όποιος θέλει να χρησιμοποιήσει την απάντηση του υπουργείου για να αποφανθεί άρνηση πληρωμής, για όσα από τα υποστηριζόμενα στην επιστολή ΔΕΝ τηρούνται.
Όπως πχ: 
1. Αν ο λόγος που πληρώνουμε είναι για να λαμβάνουμε ΥΨΗΛΟΤΕΡΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ έναντι του υπολοίπου οδικού δικτύου (σελ.1, παρ.3), τότε, στην περίπτωση που ΔΕΝ λαμβάνουμε υψηλότερου επιπέδου υπηρεσίες, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, αλλά/και στην περίπτωση που κάποιος έχει ήδη πληρώσει και δη πολλάκις για δρόμους ΟΧΙ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ, μπορεί, χρησιμοποιώντας το έγγραφο του υπουργείου, να ζητήσει πίσω τα χρήματά του, καθώς επίσης και να ζητήσει αποζημίωση επειδή του έχει ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ένας φόρος που είναι παράνομος.