Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Να πούμε για το θεάρεστο έργο της εκκλησίας;




Η εκκλησία λαμβάνει χρηματοδότηση για το «αλληλέγγυο» έργο της από το κράτος. Από εσένα δηλαδή. Για το ίδιο έργο/σκοπό η εκκλησία ζητάει επιπλέον και την συνεισφορά των πολιτών, ΠΑΛΙ τη δική σου δηλαδή. Το φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας το χρηματοδοτείς εξολοκλήρου εσύ! Δεν έχεις δει φαντάζομαι κανέναν παπά να βγάζει από την τσέπη του χρήματα και να τα δίνει στους φτωχούς!!! Που και τα χρήματα της τσέπης του (τον μισθό του) πάλι ΕΣΥ του τα δίνεις!! Και όχι μόνο δεν βάζει ο παπάς το χέρι στην τσέπη του, παρά καταχράται και τα χρήματα/είδη που προορίζονται για τους αναξιοπαθούντες!  
(Αλήθεια κρατάνε βιβλία οι παπάδες; Λογιστικά εννοώ, εσόδων εξόδων, όπως οι λοιπές ΜΚΟ που ελέγχονται, για να δούμε πόσα από τα χρήματά ΣΟΥ πάνε στον ιερό σκοπό της στήριξης των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, και πόσα απ’ αυτά τα βάζουν οι ανίεροι φιλάνθρωποι στην δική τους τσέπη; )

Δεν θα πω περισσότερα, έχω βρει μία «χωρίς καμία αμφιβολία περί τούτου» διατριβή στο διαδίκτυο που με καλύπτει πλήρως, με την υπογραφή της Afroxaris Nero. Προσθέτω σ' αυτήν μόνο ως παραπομπή το θέμα των καμένων της Πεντέλης (εδώ).

Afroxaris Nero:
Του Σταυρού σήμερα, μεγάλη γιορτή για την ορθοδοξία και σύμβολο αξιών. Κι επειδή σ’ αυτόν τον τόπο πολλοί σταυρώνονται σήμερα κι εκατομμύρια άλλοι κουβαλάνε κι από έναν σταυρό, ας δούμε και μερικές αλήθειες που πονάνε κι έχουν να κάνουν μ’ αυτούς που φοράνε τους μεγάλους και χρυσοποίκιλτους!
Κράτος εν κράτει η εκκλησία στην Ελλάδα. Άβατο από την εποχή της τουρκοκρατίας.
Περιουσία αμύθητη και πολλές φορές εντελώς αναξιοποίητη.
(….)
Ας δούμε όμως κάποια στοιχεία που είναι γνωστά και αποδεικνύουν το μέγεθος αυτής της περιουσίας.
10.000 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, μητροπόλεις, ναοί, μονές, προσκυνήματα, ιδρύματα, κληροδοτήματα...
Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, η περιουσία της Εκκλησίας ανέρχεται σε τουλάχιστον δεκαπέντε δισεκατομμύρια (15.000.000.000) ευρώ. Συν την περιουσία των 2.500 μοναστηριών Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα γης, εκατοντάδες οικοδομικά τετράγωνα, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια και καταθέσεις αξίας εκατομμυρίων ευρώ.
Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η έκταση της εκκλησιαστικής περιουσίας φτάνει τα 1.300.000 στρέμματα. Απ’ αυτά 732.000 είναι βοσκότοποι, 367.000 δασικές εκτάσεις 189.000 γεωργικές και περίπου οκτακόσια 800 κτήρια με γραφεία, καταστήματα, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, και βενζινάδικα.
Κάτι που επίσης δεν είναι γνωστό στον κόσμο, είναι ότι το 25% των κερδών του Κρατικού Λαχείου, καταλήγει στην εκκλησία περίπου 1,75 εκατ. ευρώ ετησίως.
Κι αν νομίζεται πως αρκούνται σε όλα αυτά είστε γελασμένοι.
Οι εκκλησιαστικές επενδύσεις βρίσκονται παντού ακόμη και στις τράπεζες όπου οι μετοχές τους είναι ανυπολόγιστης αξίας. Μετοχές της Εθνικής Τράπεζας, 5.947.492 της Τράπεζας Πειραιώς 391.155 και της Τράπεζας της Ελλάδος 13086.
Αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία που είναι γνωστά.
Τι να πούμε για τα παγκάρια των εκκλησιών που κανείς δεν ξέρει τα ποσά που αποκομίζουν και που φυσικά είναι αδήλωτα. Τα χρυσά τάματα των πιστών σε όλη τη χώρα, με αποκορύφωμα την Παναγία της Τήνου, που καταλήγουν να γίνονται ράβδοι χρυσού αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
Ας πάμε και στο φιλανθρωπικό της έργο που κυριολεκτικά είναι ανύπαρκτο μιας και το μεγαλύτερο μέρος αυτής της βοήθειας είναι από χορηγίες πιστών και διαφόρων επιχειρήσεων.
Στην Ελλάδα της κρίσης, των αυτοκτονιών, της εξαθλίωσης των πολιτών, όπου η εκκλησία θα έπρεπε να έχει τον κυριότερο ρόλο ανακούφισης των πολιτών της χώρας, όχι μόνο δεν δείχνει καμία διάθεση για πραγματική βοήθεια προς τους πολίτες, αλλά επιβαρύνει και τον κρατικό προϋπολογισμό, αφού δεν δέχεται ούτε καν να αναλάβει τις πληρωμές των ιερέων, τους οποίους πληρώνουμε όλοι εμείς ως δημόσιους υπάλληλους..
Εξάλλου τα ρητά του τύπου... ο έχων δυο χιτώνες δίνει τον έναν στον διπλανό του.. δεν φαίνεται να ισχύει για τους ίδιους, αλλά για το ποίμνιο, αφού οι ίδιοι με τη στάση ζωής που ακολουθούν, διδάσκουν την απληστία και την ακολασία.
Του Σταυρού λοιπόν σήμερα!!!
Ευλογείτε...και καληνύχτα!

Και βγαίνουν μετά στα κανάλια οι καλοζωισμένοι, με τα ροδαλά στουμπουλούδικα μαγουλάκια και τα χρυσά τα άμφια, και κορδώνονται για το θεάρεστο φιλάνθρωπο έργο που η εκκλησία κάνει! Ανίεροι, υποκριτές, γραμματείς και φαρισαίοι.

(την φωτό την βρήκα εδώ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου