Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Το πρόβλημά σου δεν θα λυθεί επειδή καταβάλεις προσπάθειες να το λύσεις





Θα λυθεί όταν καταλάβεις.

Για να αντιληφθείς το πρώτο σκέλος, δες τη ζωή σου. Το πρόβλημα είναι σαν ένα μπερδεμένο κουβάρι και εσύ τραβάς από την άκρη για να ισιώσεις το σκοινί, για να ξεμπλεχτεί. Παρατηρείς ότι κάθε φορά, απ’ όποια πλευρά κι αν το πιάσεις, όση προσπάθεια και να καταβάλεις, κι εκεί που νομίζεις ότι κάτι καταφέρνεις, έρχεται ένα μαγικό χέρι τραβάει από την αντίθετη φορά το σκοινί και στο ξανακάνει κουβάρι. Και κάθε φορά στο αφήνει όλο και χειρότερα μπλεγμένο.


Πάμε στο δεύτερο σκέλος. Τα «βάσανα» δεν τα περνάει ο άνθρωπος για να βασανιστεί, αλλά για να μάθει.

Η γνώση (που καταλήγει μεν στην σοφία), αφορά (δε) κάτι πολύ απλό, αυτό που λέμε ανοιχτό οπτικό.

Και θα μου πεις, δεν με ενδιαφέρει η γνώση, χέστηκα για την σοφία, εγώ απλά να ζήσω θέλω. Και θα σου πω ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένα.

Ο λόγος που όσες προσπάθειες κι αν καταβάλλεις για να λύσεις το πρόβλημά σου πάνε άπατες, βρίσκεσαι συνεχώς στο μηδέν, είναι γιατί δεν βλέπεις. Για να το θέσω σωστότερα, βλέπεις μόνο ό,τι το πρόβλημα σε αφήνει να δεις. Θα φέρω ως παράδειγμα τους σύριους, οι οποίοι το ΜΟΝΟ που βλέπουν είναι: ή θα φύγω μετανάστης ή θα σκοτωθώ από τις βόμβες που πέφτουν από τον ουρανό.

(Κι αν μου πεις ότι υπάρχουν και σύριοι που αγωνίζονται, θα σου πω ναι, όπως και στην Ελλάδα κάποιοι αγωνίζονται… ΟΜΩΣ το πρόβλημα καλά κρατεί διότι η πλειοψηφία βλέπει μόνο ό,τι το πρόβλημα την αφήνει να δει.)

Εσύ λοιπόν, που δεν είσαι σύριος, ΜΟΝΟ αυτές τις δύο εκδοχές βλέπεις, ή υπάρχουν κι άλλες;

Πάμε στα δικά μας; Αυτό που ΜΟΝΟ βλέπεις είναι: Ή θα πληρώσω ή θα μου πάρουν το σπίτι…. Αυτές πιστεύεις ότι είναι οι μόνες εκδοχές που υπάρχουν, ή μόνο αυτές τις δύο βλέπεις;

Το ανοιχτό οπτικό λύνει τα προβλήματα. Πώς; Θα χρησιμοποιήσω πάλι τους σύριους: Έχουν πέσει σε μία παγίδα, πιστεύουν ότι γίνεται εμφύλιος στην χώρα τους!! Επειδή την έφαγαν την παραμύθα που τους πλάσαραν, θεωρούν τον πόλεμο που γίνεται στην χώρα τους άδικο, και δεν έχουν καμία όρεξη να συμμετέχουν!! ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΑ!!!!! Νομίζουν ότι πολεμούν οι σύριοι με τους τζιχαντιστές… που τους θεωρούν κι αυτούς σύριους!!!! Μιλάμε για τους τζιχαντιστές έτσι, την πιο κραυγαλέα αμερικανιά έβερ!! Και λόγω αυτού μένουν αμέτοχοι, κι αφήνουν τους κατακτητές ελεύθερους να οργιάζουν!!

Κάτι πρέπει να σου θυμίζει αυτό… μιας και στην χώρα μας έχουμε φάει αντίστοιχη παραμύθα. Μπορούμε να πούμε και μεγαλύτερη, αφού δεν μας ρίχνουν καν βόμβες!!! με τα λεφτά θα πάρουν την δική μας πατρίδα!! Υπάρχει και κάτι άλλο ενδιαφέρον.. Γιατί στους σύριους ρίχνουν βόμβες ενώ για εμάς διάλεξαν πιο αναίμακτο πόλεμο, τον οικονομικό; Πατάνε εκεί μπορούν να πατήσουν! για να προπαγανδίσουν, ώστε να διασύρουν την χώρα την οποία θέλουν να κατακτήσουν. Στους μουσουλμάνους χρησιμοποιούν τον θρησκευτικό τους φανατισμό, σε εμάς το "λαμόγια, μιζαδόροι!" Μόνο γι' αυτό μπορούν να προπαγανδίσουν εναντίων των Ελλήνων και να γίνουν πιστευτοί, σ' αυτό πατάνε, άρα οικονομικό μόνο πόλεμο μπορούσαν να αρχίσουν!

Να προσθέσω και κάτι άλλο, εξίσου σημαντικό. Είπαμε ότι για να κατακτήσουν μία χώρα χρησιμοποιούν έναν λόγο για να προπαγανδίσουν εναντίων τους. Που αυτός ο λόγος θα πείσει, όχι μόνο τους λοιπούς λαούς, αλλά ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ!!!!!! Βρίσκουν δηλαδή και πατάνε σε κάτι που θα σε κάνει να νιώσεις ΟΤΙ ΦΤΑΙΣ!! Που θα σου δημιουργήσει αμφιβολίες για το δίκιο σου!!! Δες όμως πόσο ωραία τα πράγματα έχουν στρωθεί... Αυτοί που κατηγορούν τους μουσουλμάνους για σφαγιάδες, αυτοί σφαγιάζουν, κι ενώ είναι χριστιανοί!! Όπως αντίστοιχα οι γερμανοί προπαγανδίζουν εναντίων μας για τις μίζες!!!! ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ. Κλείνω την παρένθεση. Στο θέμα: 

ΑΝ οι σύριοι έβλεπαν ό,τι υπάρχει, αντί την παραμύθα που τους πλάσαραν, δεν θα άλλαζε άρδην η κατάσταση;; Δεν θα έλυναν -την ίδια στιγμή σου λέω εγώ- το πρόβλημά τους;;

Το επόμενο αφορά τον κατακτητή. Από την αρχή του αγώνα λέω ένα τσου είναι ο εχθρός, η πιο κότα τρίλειρη. Σκέψου κάτι, γιατί οι αμερικανοί δεν κήρυξαν ευθέως πόλεμο στην συρία για να την κατακτήσουν, παρά χρησιμοποίησαν την βαριά τους βιομηχανία (κινηματογραφιστές) και κατασκεύασαν τους τζιχαντιστές; Τι τους εμποδίζει να κηρύξουν ευθύ πόλεμο; Την δύναμη, την υπεροχή, την έχουν, γιατί πάνε πλαγίως, ύπουλα, έχεις αναρωτηθεί; Γιατί είναι ΛΑΘΟΣ!!!! Κανένας πολίτης δεν θα πήγαινε να πολεμήσει μία άλλη χώρα για να πάρουν την γη της, με σκοπό να καρπωθούν τα πετρέλαιά της!!! Δεν θα μάζευαν στρατό για ένα τόσο ανήθικο λόγο πολέμου, καθώς επίσης και θα επέφερε την κοινωνική κατακραυγή, όχι μόνο στην χώρα τους αλλά και διεθνώς. Είναι ΑΝΗΘΙΚΟ, είναι ΛΑΘΟΣ!! 

Να προσθέσω κι άλλο χρήσιμο: Όταν κάποιος επιλέγει να πράξει το άδικο, για ίδιον όφελος, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ!!! Παράδειγμα: Έχεις απέναντί σου έναν εφοριακό, ή έναν υπάλληλο της ΔΕΗ, ή έναν μπάτσο, ή έναν εισαγγελέα κλπ. ΟΛΟΙ ξέρουν ότι πρόκειται για προδοσία, όμως είναι υποχρεωμένοι να σου πάνε κόντρα, να σταματήσουν τον αγώνα σου, γιατί διακυβεύεται η θέση τους! (Ένα το κρατούμενο: ) Επειδή ακριβώς παίζεται το κεφάλι τους, γίνονται τρομακτικοί! Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥΣ τούς κάνει!! Αν δεν σε τρομοκρατήσουν θα χάσουν! Αν δεν σε λυγίσουν θα χάσουν! Μείνε λίγο σε αυτό. (Δύο τα κρατούμενα: ) Αν εσύ δεν μασήσεις/φοβηθείς/λυγίσεις, και αντεπιτεθείς υποστηρίζοντας το δίκιο σου, θα τους μεταμορφώσεις, από ανυπέρβλητο θηρίο ο απέναντί σου θα γίνει μυρμήγκι σερνάμενο. Ο λόγος; ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ. Κανένας άνθρωπος δεν το μπορεί, την δύναμη στον άνθρωπο την δίνει το δίκαιο.

Συνέχεια στο θέμα των κατακτητών: Σκέψου.. Αυτοί οι τρομεροί και φοβεροί, με την απόλυτη δύναμη και την απόλυτη εξουσία, ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ! Τι φοβούνται;;; Την κοινωνική κατακραυγή!!! Τι φοβούνται;;;; ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ!!! Φοβούνται τους λαούς, που θέλουν να καταδυναστεύουν!!! (Άλλη παρένθεση: όποιος έχει δούλους ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΕΣ!!! Αναγκαστικά φίλε μου!!! Το πιο ψηλά σε εξουσία άτομο να βρεις, αυτόν που απόλυτα διαφεντεύει, ΚΑΠΟΙΟΝ ΦΟΒΑΤΑΙ!!! Σε κάποιον υπακούει!! Κάποιος τον άγει και τον φέρει!!!! Και όπως σε όλες τις περιπτώσεις, έτσι και στην περίπτωση των δυναστών….. αυτός που φοβούνται είναι αυτός που θέλουν να καταδυναστεύουν!!! Κλείνει η παρένθεση.)

Ένα τελευταίο: Ό,τι ισχύει στο γενικό ισχύει και στο ειδικό. Οποιοδήποτε πρόβλημα έχεις στη ζωή σου, αν δεν μπορείς να το λύσεις, ευθύνεται το ότι βλέπεις μόνο ό,τι το πρόβλημα σε αφήνει να δεις. Πώς ανοίγει το οπτικό; Ο ένας τρόπος είναι να δεις το πρόβλημά σου σαν να το έχει ο γείτονας. Ο άλλος τρόπος (ο σύνηθες, αλλά -θα πω- και με την μεγαλύτερη δυναμική) είναι να κάτσεις να το υποστείς. Το πρόβλημα το ίδιο θα σου ανοίξει το οπτικό, από το πολύ το ζόρι. Καθυστερεί λίγο παραπάνω ο 2ος τρόπος, αλλά είναι η πιο σιγουράντζα ως διαδικασία. Μόνο έτσι καταλαβαίνει ο άνθρωπος...


Υ.Γ. Πριν παραπονεθείς ότι καθυστερεί ν' αλλάξει η γενική κατάσταση, σκέψου πόσο γρήγορα προχωράς στο φτιάξιμο της προσωπικής σου κατάστασης. Πριν κατηγορήσεις τους πολλούς που δεν αγωνίζονται, σκέψου αν το δικό σου, ατομικό πρόβλημα, έχεις καταφέρει να το φτιάξεις. Πριν αποφασίσεις να αλλάξεις τον κόσμο γύρω σου, πρέπει να έχεις φτιάξει εσένα. Αυτό σημαίνει να έχεις ανοίξει το οπτικό σου. Αυτό σημαίνει να υπερβείς ό,τι στην προσωπική σου ζωή σε αφήνει πάτωμα. Για να έχεις όλη την δύναμή σου. Να δεις πώς γυρνάει τούμπα η κατάσταση. (Λέμε, οι λαοί έχουν όλη την δύναμη. Ολόσωστο. Πρέπει όμως να το γνωρίζουν.)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου