Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Όσα φέρνει η ώρα… / Εντατικά ταχύρυθμα




….δεν τα φέρνει ο χρόνος, που λέμε. Η ρήση χρησιμοποιείται συνήθως για άσχημα συμβάντα, πχ εκεί που τα έχεις όλα, πετάς στα σύννεφα, είσαι αρχηγός, τρως μία ξεγυριστή, έναν θάνατο δικού σου πχ, και σου ‘ρχεται ο ουρανός σφοντύλι. Από το πουθενά, χωρίς να το περιμένεις, σκας σ’ έναν άλλο κόσμο, που δεν ήξερες μέχρι πρότινος καν ότι υπήρχε.

Κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο, αλλά στο θετικό του, θα αλλάξει και η ανθρωπότητα. Και δεν θα χρειαστεί ούτε ώρα, η αλλαγή θα κρατήσει όσο ένα μπλινκ (κλείσιμο ματιού). Και θα είναι τόσο ξαφνική και τόσο καίρια, όσο στον θάνατο -βλ. παραπάνω.


Μεταφέρω από εδώ http://upogia-taxi.blogspot.gr/2016/09/blog-post_28.html#more «Τα βασικά δεν ξέρει, πώς θα μάθει τα υψηλά; Με εντατικά ταχύρυθμα

Αν προσπαθήσεις με την λογική (μαθηματικά) να υπολογίσεις τον χρόνο που θα χρειαστεί ένας άνθρωπος που είναι τελείως στον πάτο, είναι συμβιβασμένος, δεν έχει ήθος, αρχές, αξίες, δεν σκέφτεται, δεν τον ενδιαφέρει να αλλάξει, έρμαιο κλπ., κι αρχίσεις να προσθέτεις αυτά που πρέπει να μάθει για να φτιάξει, θα τον χάσεις τον λογαριασμό. Όχι μια ζωή δεν φτάνει, ούτε αιώνας.

Θα συνεχίσω λέγοντας ότι ΟΛΟΙ οι άνθρωποι, κατά βάθος, γνωρίζουν το σωστό/δίκαιο/αληθινό. (Δεν θα το τεκμηριώσω, αν θες το δέχεσαι.)
Τι ευθύνεται για τη μη τήρησή των; Η αμφιβολία.
Επεξηγώ: Λες σε κάποιον μία πολύ τρανταχτή, κραυγάζουσα, αδιαμφισβήτητη (και σε όλους μέσα) αλήθεια: δεν είναι σωστό το φακελάκι (μίζα). Όποιος κι αν το ακούσει, λάθος το θεωρεί, παρόλα αυτά αρχίζει τα: «αν δεν δώσω δεν θα κάνω την δουλειά μου», «αν δεν δώσω θα με αφήσουν να πεθάνω οι γιατροί», «αν δεν δώσω θα μου βρουν λάθη οι εφοριακοί και θα πληρώσω πολύ περισσότερα», «αν δεν πάρω θα με πετάξουν έξω από το σύστημα, γιατί τους χαλάω την πιάτσα», «αν δεν πάρω κορόιδο θα είμαι, αφού όλοι οι άλλοι τα παίρνουν», «αν εγώ δεν πάρω νομίζεις ότι θα αλλάξει κάτι, ένας μόνος κούκος δεν φέρνει την άνοιξη». Αρκετά μέχρι εδώ.

Έχω αμφιβολία για κάτι σημαίνει δεν είμαι απόλυτα σίγουρος.

Μπορείς να το συλλάβεις φίλε μου, ότι για όλη την σημερινή κατάσταση, ό,τι βιώνεις, για όλη την αθλιότητα, για όλο το σκότος που υπάρχει γύρω σου, ευθύνεται αποκλειστικά και μόνο αυτή η απλή φρασούλα;

Εντατικά ταχύρυθμα
Τα περνάμε έξι χρόνια τώρα. Δες την ζωή σου πόσες φορές άλλαξε αυτά τα έξι χρόνια. Μετά δες πόσες φορές άλλαξες άποψη σ’ αυτά τα έξι χρόνια. Μετά δες πόσο πιο ολοφάνερα διακρίνεις το σαθρό πλέον (μετά τα ταχύρυθμα).

Δες τώρα κάτι…. Πριν τα έξι αυτά χρόνια, οι ίδιες αξίες καταπατούνταν. ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΑΞΙΕΣ. Και πριν οι άρχον κορόιδευαν τον λαό για να πάρουν την εξουσία. Και πριν έκλεβαν, μιζώνονταν, ξεπουλούσαν, χωρίς την άδειά σου και ερήμην σου. Και πριν δεν έβρισκες υπεύθυνο σε δημόσια υπηρεσία, σε έκαναν μπαλάκι κι αν δεν μίζωνες δουλειά δεν έκανες. Και πριν ο κόσμος ήταν παρτάκιας, υλιστής, πατούσε επί πτωμάτων, κοίταζε το τομάρι του και την βολή του, και πριν ο άνθρωπος θεωρούνταν αφέντης του σύμπαντος και εκμεταλλευόταν τους πάντες, και πριν κατέστρεφε το περιβάλλον, χρησιμοποιούσε τα ζωντανά για το κέφι του, ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ. Η ίδια σαπίλα. ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΙΣ! Καθαρά!

Άκου να δεις τώρα πώς την πατάει (πιάνεται κορόιδο) ο άνθρωπος και ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ να γίνει άριστος.

Η συνείδησή σου σού λέει (ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΕΙ): Είναι χρέος σου να αγωνιστείς, να προτιμήσεις τον θάνατο από την υποδούλωση, ό,τι κι αν χάσεις είναι απείρως λιγότερο από το να χάσεις την πατρίδα σου, πάνω απ’ όλα στέκεται η πατρίς, πάνω κι από την οικογένεια, κι από το σπίτι σου, κι από την δουλειά σου, γιατί χωρίς πατρίδα, χωρίς ελευθερία, χωρίς δημοκρατία, κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει.

Εσύ έχεις στην φαρέτρα σου πες πχ 20 λόγους για αντίλογο (για να μην το ακολουθήσεις). Οι λόγοι δε που χρησιμοποιείς ΣΤΕΚΟΥΝ, υπάρχουν γύρω σου, είναι υπαρκτοί, ρεαλιστική πραγματικότητα (αλλιώς θα έχανες από την πρώτη στιγμή). Τότε συμβαίνει το εξής μαγικό, ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ το σύμπαν (εσύ το αναγκάζεις, δεν φταίει αυτό), να ΑΚΥΡΩΣΕΙ τους λόγους σου ΕΝΑΝ ΠΡΟΣ ΕΝΑ. Ώσπου να αδειάσει η φαρέτρα σου.

(Τα ταχύρυθμα δεν ήταν «η κακή μας τύχη», «άσκοπος παιδεμός», «τσάμπα κι άδικα την πούτσα φάγαμε».)

Η άδεια φαρέτρα κάνει ΑΠΟΛΥΤΟ το σωστό (σωστό = αυτό που σου υποδεικνύει, και για κάθε περίπτωση, η συνείδησή σου).

Και στο καπάκι: Όταν σ’ έναν άνθρωπο γίνει απόλυτο το σωστό δεν μπορεί να μην το τηρήσει.

Επίσης να πω ότι το 99,999% του πληθυσμού δεν κάνει την δουλειά αυτή συνειδητά (εις γνώση του). Η διαδικασία ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ, χωρίς την δική σου έγκριση ή επιθυμία. (Όπως δεν σε ρώτησε ούτε για να φέρει όλα τα γεγονότα που έφερε τα τελευταία έξι χρόνια στην ζωή σου.)

Για να δεις τι σημαίνει το «ξαφνικά, κι απροσδόκητα, κι από εκεί που δεν το περιμένεις, θα γίνει η άρδην αλλαγή σου», σκέψου την δυνατότερη ξανάστροφη που έφαγες τα τελευταία αυτά χρόνια.. Το ίδιο απότομα κι απροσδόκητα θα έρθει κι η αλλαγή.

Κι όσον αφορά στο ΠΟΤΕ θα το πάθεις το μπλινκ.. Δες πόσες δικαιολογίες έχεις ακόμα στην φαρέτρα σου.

(Δεν χρειάζεται να είσαι μάντης, απλά μαθηματικά.)




(Την φωτό την πήρα από εδώ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου