Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

το να σε κυβερνούν σημαίνει να σε ευτελίζουν, διανοητικά και σωματικά!




Από την ελληνική μυθολογία, το "καταφύγιο" των πιο ουσιαστικών κι ενίοτε απαγορευμένων αληθειών: Ο Προμηθέας ήταν ο μεγάλος ευεργέτης του ανθρώπινου είδους και το βοήθησε αποφασιστικά και άδολα να βελτιώσει τη ζωή του και να εκπολιτιστεί. Αυτό όμως δεν άρεσε καθόλου στον εξουσιαστή Θεών και ανθρώπων Δία.
(Όπως και σήμερα οι παγκόσμιοι εξουσιαστές θεωρούν τους εαυτούς τους ανώτερο είδος από τα, διόλου σπάνια αλληλοσπαρασσόμενα κι αποκτηνωμένα, "ανθρώπινα κοπάδια").
Κι έτσι με τη βοήθεια των οργάνων του, του Κράτους και της Βίας (θα μπορούσαμε να μιλήσουμε και για τη βία του κράτους), τον έδεσε με ατσάλινες αλυσίδες επάνω στον Καύκασο κι έστειλε έναν αετό να του τρώει κάθε μέρα το συκώτι.

Όπως και σήμερα οι "υποχρεώσεις"  και τα "βάρη του κράτους"που επιβάλλουν οι κυβερνώντες (φορολογική αφαίμαξη, ανεργία, διάχυση καταστροφολογίας και τρομολαγνείας, τιμωρητική συμπεριφορά απέναντι στους "ανυπόταχτους" και "νόμιμη βία") γονατίζουν τους υπηκόους και τους τρώνε λίγο λίγο τα σωθικά.

Ας δούμε και το παρακάτω πανέξυπνο και διδακτικότατο βιντεάκι, αφιερωμένο σε νομοταγείς υπηκόους ή "πολίτες", αυτούς που οι όροι "αυτο-οργάνωση", "αυτοδιαχείριση" και "αυτοδιεύθυνση" μοιάζουν με ακατανόητη αφρικανική διάλεκτο. Σε αυτούς που τρέμουν μη βρεθούν μια αποφράδα ημέρα "ακυβέρνητοι" και δίχως επαγγελματίες "ειδικούς", που γνωρίζουν καλύτερα κι από τους ίδιους τις ανάγκες και το "καλό" τους:



" Ένας εξωγήινος επισκέπτεται τον πλανήτη μας, προσπαθώντας να διαπιστώσει αν το ανθρώπινο είδος έχει εξελιχθεί. Ανοίγει μια συζήτηση με τον πρώτο άνθρωπο που συναντά, σύντομα όμως έρχεται σε αδιέξοδο, πασχίζοντας να κατανοήσει το σύστημα διακυβέρνησης των ανθρώπων και συγκεκριμένα, τι ακριβώς είναι η κυβέρνηση. Ένας πανέξυπνος και πολύ αποκαλυπτικός, μέσα στην απλότητά του, διάλογος, βασισμένος σε μια ομιλία του Larken Rose.
(δημιουργός: Graham Wright)"



...κι όπως πολύ εύστοχα και ρεαλιστικά (όχι σύμφωνα με τη σημερινή αντίληψη περί "ρεαλισμού", των "αγορών", των τοκογλύφων και των μνημονιακών "μονόδρομων") έχει ειπωθεί κι από πιο παλιά: 

" Να σε κυβερνούν σημαίνει..."

" Να σε κυβερνούν σημαίνει πως σε κάθε διαπραγμάτευση σου, σε κάθε σου κίνηση, είσαι σημειωμένος, εγγεγραμμένος, απογραμμένος, φορολογημένος, διατιμημένος, σφραγισμένος, μετρημένος, αριθμημένος, αξιολογημένος, αδειοδοτημένος, εξουσιοδοτημένος, προειδοποιημένος, περιορισμένος, αναμορφωμένος, διορθωμένος, τιμωρημένος.
Σημαίνει πως υπό το πρόσχημα της κοινής ωφέλειας και στο όνομα του κοινού συμφέροντος υποχρεώνεσαι να εκπαιδεύεσαι, να εκμεταλλεύεσαι, να εξαγοράζεσαι, να μονοπωλείσαι, να κομματιάζεσαι, να τσακίζεσαι, να ληστεύεσαι· και τότε, με την παραμικρή αντίσταση, με την ελάχιστη διαμαρτυρία, σε περιορίζουν, σε περιφρονούν, σου βάζουν πρόστιμο, σε στριμώχνουν, σε καταγράφουν, σε καταχρώνται, σε ξυλοφορτώνουν, σε αφοπλίζουν, σε πνίγουν, σε φυλακίζουν, σε δικάζουν, σε καταδικάζουν, σε πυροβολούν, σε απελαύνουν, σε θυσιάζουν, σε πουλάνε, σε προδίδουν και, σα να μην έφταναν όλα αυτά, στο τέλος σε βγάζουν τρελό, σε χλευάζουν, σε περιγελούν και σε εξευτελίζουν.
Αυτό σημαίνει να σε κυβερνούν, αυτή είναι η δικαιοσύνη και η ηθική της διακυβέρνησης. "

Πιερ Ζοζέφ Προυντόν


Eνάντια στην "επιπεδούπολη"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου