Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Δεν είναι μέτρο υγείας το να είσαι καλά προσαρμοσμένος σ'ένα βαθύτατα νοσηρό κόσμο

"Δεν είναι μέτρο υγείας το να είσαι καλά προσαρμοσμένος σ'ένα βαθύτατα νοσηρό κόσμο" ΚΡΙΣΝΑΜΟΥΡΤΙ


"Σε περισσότερα από 200.000 βρετανικά σχολεία υπάρχουν κάμερες στις τουαλέτες και τα αποδυτήρια! Στους βρετανικούς δρόμους οι κάμερες παρακολούθησης όχι μόνο μπορούν να εκφωνήσουν εντολές αλλά και να ακούν και να καταγράφουν τις συνομιλίες."

από ανάρτηση παλιότερη:
"Στις δε ΗΠΑ ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την Υγεία. Με συγκεκριμένες διατάξεις του, καθίσταται υποχρεωτική η εμφύτευση ηλεκτρονικού τσιπ σε κάθε Αμερικανό πολίτη!! Πολύ σύντομα 20 εκ των Πολιτειών είχαν προσφύγει στα δικαστήρια για την ακύρωση του νομοσχεδίου, που χαρακτήρισαν άκρως αντισυνταγματικό και προσβλητικό για την ελευθερία των Αμερικανών πολιτών.
 Βρετανία: Πλήρης παρακολούθηση πολιτών μέσω Google Earth
Εποχή ολικής παρακολούθησης όλων των πολιτών :
"Η ηλεκτρονική κατασκόπευση σε συνδυασμό αφενός με το πέρασμα στην εποχή των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και αφετέρου με την ιλιγγιώδη τεχνολογική πρόοδο του κλάδου αυτού κατέστησαν πραγματικότητα τα πιο τρελά όνειρα κάθε δικτάτορα: να μαθαίνει ανά πάσα στιγμή τα πάντα για οποιονδήποτε άνθρωπο ζει στη Γη!"

Το προϊόν της Monsanto -αυτής της εταιρείας κολοσσού που αναλαμβάνει τη γενετικά τροποποιημένη διατροφή ή διαστροφή του πλανήτη, θέλουν και μη οι κάτοικοί του!- "Agent Orange", εντομοκτόνο και αποφυλλωτικό,  χρησιμοποιήθηκε στον πόλεμο του Βιετνάμ και όπου ψεκάστηκαν από τον ουρανό 40 εκ. λίτρα με 400 κιλά καθαρή διοξίνη. Αποτέλεσμα; Τρία περίπου εκατομμύρια άνθρωποι μολύνθηκαν και αν και πέρασαν τόσα χρόνια μετά τον βρώμικο αυτό πόλεμο, ο καρκίνος εξακολουθεί να βασιλεύει στην περιοχή, 500.000 παιδιά να έχουν γεννηθεί με γενετικές δυσμορφίες και παραμορφώσεις και 400.000 άνθρωποι να ακρωτηριαστούν ή να πεθάνουν.
Wikipedia. Περί των "αγνών προϊόντων" της Monsanto και το σκάνδαλο παγκόσμιας προώθησής τους, και στην Ευρώπη, διαβάστε και αυτό: Στον πλανήτη των θαυμάτων: "Εμπορικό απόρρητο; Ελα μου; "

Πόσο λογικός, ανθρώπινος, φιλικός σας φαίνεται αυτός ο κόσμος;

Ακολουθεί κι ένα βίντεο που περιέχει επώδυνα απλές, άβολες, "κακοφορμισμένες" αλήθειες. Σαν μόνιμα ανοιχτές πληγές στο σώμα και σε ό,τι έχει απομείνει  απ'το μυαλό της ανθρωπότητας. Κι ένας κόσμος παράφρονας και αυτοκαταστροφικός, κάποια στιγμή αποβιώνει! Και δεν εννοούμε εδώ μόνο για υλική, φυσική αποβίωση. Αλλά και για οριστική απώλεια ψυχής και διανοητικό εκφυλισμό. Μήπως το απόλυτα δυστοπικό σενάριο του Τζορτζ Όργουελ στο έργο του "1984" βρίσκεται και εξελίσσεται ήδη εδώ; Και με την απαραίτητη ισχυρή τεχνολογική στήριξη για την εγκαθίδρυση και ευδοκίμησή του; Κι αν κάποιος βρεθεί να παραπονεθεί ότι "μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά" αδίκως, για εμάς ΔΕΝ υπάρχουν πλέον "χλωρά"! Ή άμοιρα/-οι ευθυνών. Σε μια εποχή όπου ο καθένας αν το επιθυμεί πραγματικά μπορεί να έχει πρόσβαση στα στοιχεία και να καταφέρει, με την ανάλογη προσοχή και κριτική σκέψη, να ξεχωρίσει την άχρηστη ήρα από το εκλεκτό στάρι μέσα στον καθημερινό πακτωλό πληροφόρησης και παραπληροφόρησης. Και άρα να προβληματιστεί, να κινητοποιηθεί ποικιλοτρόπως, να αναλάβει δράση.
Ως πότε ο έλλογος, ο έμψυχος άνθρωπος θα αποδέχεται με τη σιωπή, με την απραξία του ως συμφωνημένη νόρμα, την κυριαρχία της παράνοιας; την υπουλία της εξουσίας; τη βαρβαρότητα, προπαγάνδα και στρεψοδικία των θεοποιημένων θαρρείς ελίτ; Και των ιδεολογικών τους μηχανισμών χειραγώγησης των πληθυσμών και διαμόρφωσης πραγματικότητας.

Κι όπως λέει και ο ομιλητής στο αμέσως παρακάτω βίντεο:

" Βρισκόμαστε σε τέτοιο σημείο της ανθρώπινης εξέλιξης που μπορούμε να σκοτώσουμε περισσότερους ανθρώπους από ποτέ. Και το κάνουμε...Ζούμε σ'έναν κόσμο όπου φαίνεται λογικό παιδιά να υπογράφουν πάνω σε βόμβες, οι οποίες εκτοξεύονται για να σκοτώσουν άλλα παιδιά. [...]Και είμαστε σε μια κατάσταση, όπου έχουμε ένα σύστημα που λέγεται χρήμα, το "DNA" αυτής της κοινωνίας. Που βασίζεται σε χρήμα το οποίο ποτέ δεν υπήρξε, δεν υπάρχει και ποτέ δεν θα υπάρξει. Γιατί οι ίδιοι που ελέγχουν τους πολιτικούς και τις κυβερνήσεις ελέγχουν και τις τράπεζες, έχοντας επιτρέψει σε αυτές να μπορούν να δανείζουν 10 φορές τα χρήματα που έχουν ως απόθεμα. Χρήμα που δημιουργήθηκε από το πουθενά κι ονομάστηκε χρέος, πίστωση και για το οποίο πρέπει να ξοδέψουμε το υπόλοιπο της ζωής μας για να το αποπληρώσουμε -δείτε κι αυτό:Η διαπλανητική ανωμαλία του παγκόσμιου οικονομικού μοντέλου!-

[...] Και το θεμέλιο όλου αυτού -μιλώντας και για τις "ειδήσεις" στην TV- είναι να είσαι φοβισμένος, πολύ φοβισμένος. Το μεγάλο κακό τέρας έρχεται από τη στιγμή που το επινοήσαμε. Κρατήστε τους ανθρώπους σε φόβο, κρατήστε τους σε συνθήκες άγχους. Και κυρίως, κι αυτό έχει σχέση με την κατάσταση που περνάμε σήμερα, κρατήστε τους σε συνθήκες αγώνα προς επιβίωση. Γιατί όσο το κάνουν αυτό, θα βρίσκονται επικεντρωμένοι μόνο για τα προς το ζην, χωρίς να βλέπουν τη συνολική εικόνα γύρω τους".



Και η αποχαύνωση και ατελέσφορη ευτέλεια στις οθόνες της ύπνωσης καλά κρατεί σε ομηρία τις αντιλήψεις των ανθρώπων. 

Υπνωτικές λέξεις και φράσεις που δημιουργούν αυτοματοποιημένες συμπεριφορές. Ατάκες και συνθήματα δίχως καμία βαρύτητα και αυθεντική πνοή ζωής. Υπνωτική ρουτίνα αλλοτρίωσης -δηλ.αποξένωσης από τον εαυτό- και μίζερη καθημερινότητα κι απαράλλαχτη στασιμότητα. Υπνωτική "ασφάλεια" μέσα σε κελιά εθελούσιας τύφλωσης. Υπνωτική εθελοτυφλία που παραδίδει τους "τυφλούς" βορά στην αγκαλιά του κοινωνικού Μορφέα, με σπόνσορες κοινωνικούς μηχανικούς κι επιστημονικά καταρτισμένους υπνωτιστές.
Δεν επιθυμούν την εγρήγορση, τα ανεξάρτητα ανακλαστικά. Απεύχονται το άνοιγμα των οφθαλμών της αντίληψης, τρέμουν και σκιάζονται μπρος στην προοπτική της αυξημένης συνειδητότητας.
 Και δημιουργούν ακούραστα ρόδες που παρέχουν την ψευδαίσθηση στα ανθρώπινα χάμστερ ότι κινούνται, αλλά στην ουσία αυτά φέρνουν τρελαμένες γυροβολιές περί της σκιάς της πλάνης τους.

Kι αν κάποιος πιάνει τον εαυτό του να θεωρεί, παλλόμενος από φθόνο ανάμεικτο με λαχτάρα εξομείωσης, ως αξιοζήλευτο δείγμα ζωής τις περιπέτειες και την ντοπαρισμένη κραιπάλη των celebrities, τότε δεν είναι παρά ένα ακόμη καθωσπρέπει ζόμπι μέσα στο πλανητικό εκτροφείο των ανόων ζωντανών-νεκρών.

  "Τα Μέσα μας διαμορφώνουν ολοκληρωτικά. Οι προσωπικές, ολιτικές, οικονομικές, αισθητικές, τεχνολογικές, ηθικές και κοινωνικές επιρροές τους είναι τόσο πολύ καθοριστικές που δεν αφήνουν κανένα κομμάτι μας χωρίς να το αγγίξουν, χωρίς να το επηρεάσουν, χωρίς να το αλλαξουν" MARSHALL McLUHAN  - θέλω να πάρω τη δόση της εγκεφαλικής πλύσης μου και να συνεχίσω τον ύπνο μου

Μας έχουν τελικά πατήσει κάτω οι σοβαρά διαταραγμένοι και  ιδιαζόντως επικίνδυνοι;
Αφού είμαστε αυτό που τρώμε (ή τελικά μας τρώει!) ας μάθουμε επιτέλους τι έχουν "μαγειρέψει" για εμάς και τα παιδιά μας...
 Κράτος δηλ. Οργανωμένο Εγκλημα
 Οι μέρες που το Διεθνές Δίκαιο πήγε για πάντα στο διάβολο:
 Μας αποβλακώνουν; Δεν το πιστεύω!

Και θα κλείσω αυτούς τους προβληματισμούς, προσωρινά γιατί δεν θα σταματάμε να επανερχόμαστε, με την απαραίτητη μουσική επένδυση. Που μπορεί να μετράει κοντά πέντε δεκαετίες στην πλάτη της, αλλά δεν έχει χάσει ίχνος από τη φρεσκάδα της προβληματικής της και της αιχμηρής ειρωνείας και καταγγελίας  δημοφιλών lifestyle, προτύπων ζωής και συνταγών "ευτυχίας" και κοινωνικής ανάδειξης:


O Ένοικος... 
Ενάντια στην "επιπεδούπολη"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου