Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

«Ανοικτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό μας κ. Αντώνιο Σαμαρά»


του Δημήτρη Στεργιούλη
Επίτιμου Διευθυντή
2ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου
«ΕΥΑΓΟΡΑΣ  ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ»

Κύριε  Πρωθυπουργέ,
Θα μου επιτρέψετε  ν’ αρχίσω την επιστολή μου με την παράθεση ενός περιστατικού  που έλαβε χώρα  σε κάποια περιοχή της Θεσσαλίας στα χρόνια  που η πατρίδα μας ήταν τουρκοκρατούμενη.
Κάποιος από τους πολλούς μπέηδες, που γνώρισε  η περιοχή εκείνη, ήταν φιλοχρήματος  και  επειδή η φιλαργυρία είναι πάθος ακόρεστο  είχε  επιδοθεί σε άγρια φορολόγηση των γκιαούρηδων.

Κάθε φόρα που έβαζε καινούριο φόρο έστελνε και πράκτορές του ανά την επικράτεια  της περιοχής του για να διαπιστώσουν τις αντιδράσεις των φορολογούμενων.
Όταν επέστρεφαν  οι πράκτορες και του έλεγαν ότι οι γκιαούρηδες τον  βρίζουν  ο μπέης υπομειδιούσε και ύστερα  από λίγο επέβαλε κι άλλους φόρους. Σύμφωνα με την τακτική που είχε  ακολουθούσε αποστολή των πρακτόρων του για σφυγομέτρηση των αντιδράσεων και μόλις αυτοί επέστρεφαν και ανακοίνωναν  στον μπέη ότι το βρισίδι ήταν περισσότερο και οξύτερο από το προηγούμενο ο μπέης υπομειδιούσε  ικανοποιημένος και ύστερα από μικρό χρονικό διάστημα επέβαλε και νέα φορολογία.
Αυτό το βιολί συνεχίστηκε για μερικές φορές ακόμα , ώσπου κάποια φορά οι πράκτορές του επιστρέφοντας  του είπαν : « Μπέη μου δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει με τους γκιαούρηδες. Αυτή τη φορά αντί να βρίζουν περισσότερο λόγω του δυσβάστακτου φόρου που τους επέβαλες αυτοί γελούνε»
Ο μπέης συνοφρυώθηκε και είπε : « Αυτό είναι λίαν ανησυχητικό. Τώρα αρχίζουν και δυσκολεύουν τα πράγματα, Πρέπει να έχουμε το νου μας.
Θα μου πείτε , κύριε Πρωθυπουργέ, γιατί  σας γνωστοποιώ  το παραπάνω περιστατικό ;
Απλούστατος ο λόγος. Είναι το καλύτερο εισαγωγικό κομμάτι σ’ αυτό το γράμμα μου, γιατί θα προσπαθήσω να στηρίξω την άποψη ότι η κατάσταση που βιώνει σήμερα η πατρίδα μας και ο λαός μας είναι πανομοιότυπη με την εποχή της Τουρκοκρατίας. Μόνο που στη θέση του μπέη είναι ο  υπουργός σας επί των οικονομικών  , που  αποδεικνύεται , όμως, πιο άσοφος από τον Τούρκο μπέη, γιατί εκείνος όταν διαπίστωσε  ότι οι γκιαούρηδες άρχισαν να γελούν , άλλαξε τακτική , ενώ ο κ. Στουρνάρας δεν αντιλαμβάνεται  τα γέλια στα οποία ξεσπά ο λαός μας  με τα οικονομικά του μέτρα. Κι αυτό το γέλιο είναι ανησυχητικό, γιατί προδικάζει δημιουργία ανεξέλεγκτων καταστάσεων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το λαό και τον τόπο μας.
Και εφόσον ο κ. Στουρνάρας δεν αντιλαμβάνεται , πρέπει εσείς να αντιληφθείτε ότι τα περιθώρια φοροδοτικής ικανότητας του λαού μας έχουν προ πολλού εξαντληθεί.
Δεν χωρά αμφιβολία ότι  η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας θέλει να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις του, αλλά πώς;  Ο προκάτοχός σας κι εσείς τον φορτώσατε  με φόρους « ών ουκ έστι αριθμός» .
Mας αυξήσατε το συντελεστή φόρου του εισοδήματός  μας, αυξήσατε τις ασφαλιστικές  εισφορές μας,  λεηλατήσατε τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών μας Ταμείων,  μας αυξήσατε τη συμμετοχή στην ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψή μας , μας  επιβάλλατε χαράτσι   ιδιοκατοίκησης, που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ,  φόρο αλληλεγγύης, ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας (ΕΤΑΚ) .
Επιπλέον μας  επιβάλλατε  αύξηση  στα  τιμολόγια της  ΔΕΗ,  αύξηση στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς και στα  τηλεφωνικά τέλη , αύξηση  του Φ.Π.Α. , αύξηση της τιμής της βενζίνης , εξίσωση  της τιμής του πετρελαίου κίνησης με αυτό της θέρμανσης, αύξηση στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων και στις ασφάλειες ζωής.
Η αγορά λειτουργεί   ανεξέλεγκτα  και οι τιμές των βασικών αγαθών διατροφής «τραβούν την ανηφόρα»  .
Στη φορομπηχτική πολιτική σας συνεπικουρείσθε και από τους Δήμους οι οποίοι αυξάνουν τα δημοτικά τέλη και τα τέλη ύδρευσης
Και σαν να μην έφταναν τα παραπάνω έχετε επιδοθεί – μιμούμενος τον προκάτοχό σας -μετά μανίας στην περικοπή μισθών και συντάξεων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα . Έχουμε περιπτώσεις συνταξιούχων και μισθωτών που έχουν απωλέσει έως και πάνω από το 50% των αποδοχών τους.
Η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική σας, πανομοιότυπη με την του προκατόχου σας,  έχει κλείσει χιλιάδες επιχειρήσεων  και καταστημάτων και οδήγησε στην ανεργία πάνω από 1, 5 εκατομμύρια ανθρώπους.
Κανένας τομέας της δημόσιας διοίκησης δεν λειτουργεί. Οι εικόνες που σε ημερήσια βάση παρατηρούνται στο Ι.Κ.Α., στη Δ.Ε.Η.,  στις Εφορείες, στα Νοσοκομεία είναι πρωτόφαντες και απαράδεκτες και στιγματίζουν τον πολιτισμό μας.
Η παιδεία μας έχει τα μαύρα της χάλια και δεν νομίζω να συγκινείται κανείς. Είναι λυπηρό μαθητές να μην μπορούν να μεταβούν στα σχολεία τους, γιατί το ΚΤΕΛ σταμάτησε να εκτελεί τα δρομολόγια μεταφοράς των παιδιών στις σχολικές μονάδες , γιατί δεν τους  έχετε  καταβάλλει τα κόμιστρα.
Είναι απάνθρωπο στο λυκαυγές του 21ου αιώνα  οι Έλληνες να τουρτουρίζουν από το κρύο, γιατί  «ελαφρά τη καρδία» αποφασίστηκε η εξίσωση των τιμών πετρελαίου θέρμανσης  και κίνησης κι αυτό γιατί το κράτος αδυνατεί να ελέγξει το λαθρεμπόριο καυσίμων, Τα απότοκα αυτού του μέτρου φαντάζομαι να σας είναι γνωστά. Λεηλατήθηκαν τα δάση μας από τη λαθροϋλοτομία. Ακόμα και δέντρα από τα πάρκα έχουν  κοπεί σε  επαρχιακές πόλεις. Ακόμη και η ελια του Πλάτωνα  δεν υπάρχει πια .Και μη σπεύσετε να ρίψετε το λίθο του αναθέματος στους λαθροϋλοτόμους, γιατί πρέπει να γνωρίζετε ότι κανένας ανθρώπινος νόμος δεν μπορεί να κατισχύσει των βιολογικών τοιούτων. Και η θέρμανση είναι βιολογική και όχι κοινωνική ανάγκη .
Είναι ανεπίτρεπτο τα νοσοκομεία μας να μη διαθέτουν τον απαιτούμενο αριθμό ιατρών και νοσηλευτών και συνάμα να στερούνται και του αναγκαίου φαρμακευτικού και λοιπού ιατρικού υλικού.
Ο λαός μας , δυστυχώς ,  πένεται  και ο υπουργός σας επί των οικονομικών  δεν το έχει  αντιληφθεί ή δεν αντιλήφθηκε το εύρος και το μέγεθος των λαϊκών  στρωμάτων που πένονται.  Αλλά στην προκείμενη περίπτωση δεν μπορώ να παραβλέψω και τη σοφή λαϊκή μας ρήση  ότι «ο χορτάτος δεν καταλαβαίνει τον πεινασμένο».
Ανεπίτρεπτο είναι και το οικτρό φαινόμενο ο εργαζόμενος να υποβάλλει τα δικαιολογητικά για συνταξιοδότηση και να περιμένει ίσως και περισσότερο από ένα έτος για να πάρει τη σύνταξή του. Αναρωτήθηκε κανείς εκ των αρμοδίων πώς αντιμετωπίζει τις ανάγκες της ζωής αυτός ο άνθρωπος:
Σήμερα που σύρω αυτές τις γραμμές είναι Τσικνοπέμπτη. Ράγισε καρδιές το πλήθος πεινασμένων συνανθρώπων  μας , που  περιμένουν με τις ώρες , και υπό ραγδαία βροχή , να πάρουν ένα κομμάτι λουκάνικο ή μία μπριζόλα από αυτές που διέθεσαν οι κρεοπώλες της Βαρβακείου αγοράς
Όμως, εκείνο  που μας  συγκλόνισε βαθύτατα ήταν η έκφραση του προσώπου όσων συνανθρώπων μας  , δεν είχαν την τύχη να  κορέσουν , έστω και πρόσκαιρα την πείνα τους, γιατί η διατεθείσα από τους κρεοπώλες ποσότητα κρέατος και λουκάνικων είχε εξαντληθεί. Στα πρόσωπά τους ήταν ζωγραφισμένη η απόγνωση και η απελπισία.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Οι απελπισμένοι άνθρωποι, οι άνθρωποι που έχουν άδειο στομάχι είναι ικανοί να διαπράξουν τα πάντα. Το άδειο στομάχι είναι ο κάκιστος των συμβούλων. Δεν γνωρίζω αν στις τάξεις των συμβούλων σας συγκαταλέγεται και κάποιος που γνώρισε στο πετσί του τη φτώχεια και την ανέχεια. Αν όχι φροντίστε να προσλάβετε έναν τέτοιο σύμβουλο. Ο επιστημονικός χώρος έχει αρκετούς τέτοιους, που ο Θεός και η ψυχή τους ξέρουν πως σπούδασαν. Θα σας φανεί ο πολυτιμότερος όλων.
Η πείνα που δέρνει σήμερα   αρκετά    παιδάκια των δημοτικών μας σχολείων είναι φαινόμενο απαράδεκτο και πρέπει να εκλείψει το δυνατό συντομότερα, γιατί είναι τραγικό   οι όλες μας ενέργειες και προσπάθειες  να εστιάζονται και να να αποσκοπούν στο πώς θα φανούμε συνεπείς απέναντι στην τρόικα  και  τα τρυφερά βλαστάρια του λαού μας να μην  μπορούν να σταθούν στα πόδια τους από την πείνα.. Ή  μήπως ο επί της Παιδείας μας υπουργός έχει την εντύπωση ότι επιτέλεσε στο ακέραιο το καθήκον του με το να αποστείλει στην Αρχιεπισκοπή τα ονόματα και τις διευθύνσεις 2500 παιδιών του λεκανοπεδίου Αττικής , που πένονται, προκειμένου να αναλάβει τη σίτισή τους  η Εκκλησία. Ο ρόλος της Πολιτείας μας ποιος είναι εν προκειμένω;  Αρχίζει και εξαντλείται στο πως δεν θα κακοκαρδιστούν οι τροϊκανοί ;
Και κάτι ακόμα. Ο προκάτοχός σας υπερηφανευόταν ότι ουδέποτε κατά το παρελθόν η Ελλάδα πήρε τόσο μεγάλο δάνειο. Εσείς άγχεσθε αν θα πάρουμε ή όχι και στην ώρα τους τις δόσεις του δανείου, γιατί διαφορετικά καταστρεφόμαστε.
Αν θυμάμαι καλά τα δάνεια που πήρε η πατρίδα μας τα τελευταία τρία χρόνια πρέπει να εγγίζουν ή και να ξεπερνούν τα διακόσια δισεκατομμύρια ευρώ. Πώς είναι δυνατόν με τέτοια εισροή χρημάτων η πατρίδα μας από οικονομικής άποψης να είναι σκέλεθρο και ο λαός της να πένεται;  Δεν είναι αξιοπερίεργο αυτό το φαινόμενο;
Κι ενώ αυτά συμβαίνουν σήμερα στη πατρίδα μας έχουμε και  κυβερνητικούς αξιωματούχους,  τωρινούς και προηγούμενους, να διακηρύσσουν ότι έπρεπε να παρθούν αυτά τα μέτρα για να σωθεί η χώρα.
Τι να πει κανείς σ’ αυτούς τους κήρυκες, που οι  διακηρύξεις τους  κινούνται εκτός του πλαισίου  της λογικής ;
Φαίνεται δεν έχουν κατανοήσει  ότι η σωτηρία μιας  χώρας είναι συνάρτηση της σωτηρίας του λαού της. Αγνοούν ότι τέτοιου είδους δηλώσεις είναι πρωθύστερες, γιατί  είναι προφανές  ότι η σωτηρία του λαού  συνεπάγεται τη σωτηρία της πατρίδας.
Γιατί  όταν ο λαός μιας χώρας  έχει συνθλιβεί , όταν ο λαός μιας χώρας πένεται, όταν ο λαός μιας χώρας  αντιμετωπίζεται ως λαός-εχθρός,   φορολογείται αγρίως και χαρατσώνεται  απροκάλυπτα και απροσχημάτιστα ,  η χώρα αυτή είναι καταδικασμένη σε αφανισμό. Αυτή την αλήθεια δε χρειάζεται κανείς να ξοδέψει φαιά ουσία για να την κατανοήσει, ούτε να κατέχει οικονομικές περγαμηνές από τα πιο ξακουσμένα πανεπιστήμια του κόσμου.  Είναι κατανοητή από τον κοινό νου.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Από τη στιγμή που εξαναγκάζεται  να ξενιτευτεί  το άνεργο επιστημονικό μας  δυναμικό , για το οποίο ο λαός  μας ξόδεψε εκατομμύρια για να το καταρτίσει, μιας και τα Πανεπιστήμιά μας ο φορολογούμενος Έλληνας τα συντηρεί. δεν έχει μέλλον η πατρίδα μας
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Δεν υπάρχει περίπτωση να σωθεί η πατρίδα μας , όταν ο ενεργός πληθυσμός μας, οι νέοι παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Δεν έχει μέλλον η Πατρίδα μας όταν ο λαός της συνθλίβεται, πένεται, αργοσβήνει .
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Δεν έχει μέλλον η πατρίδα μας όταν μεγάλα λαϊκά στρώματα είναι καταδικασμένα  στον δια ασιτίας θάνατο.
Κύριε  Πρωθυπουργέ  ,
Δεν έχει μέλλον η πατρίδα μας , όταν οι διαχειριστές της μοίρας της  φέρονται  άστοργα  και απάνθρωπα στο λαό της.
Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω πληροφορούμαστε ότι επίκειται και νέα αύξηση , κατά μήνα Μάιο 2013,  στα τιμολόγια της ΔΕΗ.
Επίσης πληροφορούμαστε ότι ο υπουργός οικονομικών και οι «συν αυτώ»  απειλούν με φυλάκιση εκείνους που χρωστάνε στο δημόσιο και οι τράπεζες με κατασχέσεις εκείνους που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην καταβολή των δόσεων των δανείων σας.
Οι ανωτέρω απειλές , με εξαίρεση τους κατά σύστημα φοροδιαφεύγοντες που κατά  κανόνα απολαμβάνουν  ασυλίας εδώ και δεκαετίες τώρα  αν και έχουν φοροδοτική δυνατότητα,  είναι ατελέσφορες και ασύμφορες.
Ο Έλληνας που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του έναντι του κράτους δεν  μπορεί να χαρακτηριστεί  φοροφυγάς εκ πεποιθήσεως, γιατί οι δραστικές περικοπές των αποδοχών του, ή  της σύνταξής του, ή η ανεργία  τον κατέστησαν φοροφυγά.
Και ευλόγως διερωτάται κάθε εχέφρων άνθρωπος. Κάποιος που σήμερα κυριολεκτικά πένεται, γιατί είναι άνεργος, ή υποσιτίζεται λόγω της δραματικής μείωσης των αποδοχών του και  ελεύθερος ών  δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές του υποχρεώσεις, είναι ποτέ δυνατόν να αποκτήσει την απωλεσθείσα φοροδοτική του δυνατότητα όταν τον βάλετε φυλακή;
Αν οι επί της οικονομίας υπουργοί δεν μπορούν να αντιληφθούν τόσο απλοϊκά πράγματα, οπωσδήποτε και δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν δυσχερή της οικονομίας προβλήματα.
Οι οικονομικοί μας φωστήρες έχουν και άλλες φαεινές ιδέες. Σύνδεση των Εφορειών με τις τράπεζες, για κατάσχεση μισθών και συντάξεων. Και κάθε καλόπιστος άνθρωπος  διερωτάται : υπάρχει σήμερα εργαζόμενος ή συνταξιούχος που να διαθέτει τραπεζικούς λογαριασμούς και να μην έχει πληρώσει τους φόρους του; Όχι , δεν υπάρχει. Εξαιρούνται βέβαια οι μεγαλόσχημοι , που και λογαριασμούς διαθέτουν  και  διαχρονικής ασυλίας  τυγχάνουν  για τη συστηματική φοροδιαφυγή τους.
Επομένως στους τραπεζικούς λογαριασμούς που στοχεύουν να μπουν «τα τσακάλια» της οικονομίας μας  είναι λογαριασμοί στους οποίους κατατίθεται ο μισθός των εργαζόμενων ή η σύνταξή των συνταξιούχων και αυθημερόν γίνεται ανάληψη του κατατεθέντος χρηματικού ποσού  από τους δικαιούχους. Δεν απομένει  στους αρμόδιους παρά  να  μας  δεσμεύσουν τη σύνταξή μας ή τον πενιχρό μισθό μας.
Τώρα , αν αυτό το μέτρο επιτείνει την εξαθλίωση του λαού μας  ποσώς ενδιαφέρει τον κ. Στουρνάρα. Αυτός είναι σταθερά προσανατολισμένος στο πώς θα εκτελέσει καταλεπτώς τις εντολές και επιταγές της τρόϊκα.
Από την  άλλη πλευρά έχουμε και τις τράπεζες. Απειλούν κι αυτές με κατασχέσεις των σπιτιών  τους εκείνους τους δανειολήπτες , που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην καταβολή των δόσεών τους.
Είναι αλήθεια ότι ένας μεγάλος αριθμός συμπατριωτών μας , όταν αποφάσισαν να δανειοδοτηθούν  ήταν άλλα τα οικονομικά του δεδομένα και άλλα του προέκυψαν στην πορεία, με τις σημαντικότατες μειώσεις των αποδοχών τους, ή με την απόλυση  από τη δουλειά τους με συνέπεια να μην  μπορούν  να ανταποκριθούν  στις δανειακές του υποχρεώσεις.
Με αυτά τα δεδομένα οι τράπεζες έπρεπε να προβούν αυτοβούλως στη ρύθμιση των οφειλών των δανειοληπτών τους. Δεν το έπραξαν  και ας  ήταν   εκείνες που έλαβαν τη μερίδα του λέοντος  από τις δόσεις των δανείων;
Επίσης ποιος μπορεί να μας εξηγήσει  γιατί καλείται ο λαός μας να συμβάλλει στην ανόρθωση του χρεοκοπημένου τραπεζικού συστήματος της πατρίδας  μας , τη στιγμή που ουδέποτε  οι τράπεζες  τον κάλεσαν να  λάβει μέρισμα από την κερδοφορία  που επί σειρά ετών πραγματοποιούσαν ; Και η συμβολή του λαού μας έγκειται  στην άγρια φορολόγησή του, προκειμένου να δανειοδοτηθεί η πατρίδα μας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Δ.Ν.Τ., δανεισμός που σχεδόν στην ολότητά του διοχετεύτηκε στις τράπεζες.
Ούτως εχόντων των πραγμάτων φαντάζει παράταιρο κυβερνητικός αξιωματούχος  του οικονομικού τομέα να δηλώνει ότι ο μισθός των 560 ΕΥΡΩ , μεικτά παρακαλώ, είναι  υψηλός , τη  στιγμή που οι ετήσιες αποδοχές  του εν λόγω κυρίου,  από τις δύο θέσεις που κατέχει , ανέρχονται στις 100.000 ΕΥΡΩ.
Και πώς είναι δυνατόν , κύριε Πρωθυπουργέ, να διορίζει η Κυβέρνησή σας λίαν προσφάτως στη θέση  του Διευθύνοντος Συμβούλου στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας των Τραπεζών  την κ. Σακελλαρίου με ετήσιες αποδοχές 215. 000  ΕΥΡΩ, τη στιγμή που οι ο λαός μας πένεται; Κάτι τέτοιο ούτε ο θεός ούτε ο διάβολος μπορεί να το επικροτήσει.
Το αξιοπερίεργο, κ. Πρωθυπουργέ,  είναι ότι προσδοκάτε εντός του 2013 τα  πρώτα σημάδια της οικονομικής ανάκαμψης. Μην αυτοβαυκαλίζεσθε. Οικονομική ανάκαμψη με το λαό εξαθλιωμένο και την αγορά νεκρωμένη δεν μπορεί να υπάρξει. Εσείς  είσθε οικονομολόγος  και το γνωρίζετε αυτό καλύτερα από πολλούς άλλους.
Επίσης προσδοκάτε έλευση ξένων επενδυτών. Μακάρι, αλλά δεν βλέπουμε να συμβαίνει κάτι τέτοιο, γιατί κανένας επενδυτής  δεν είναι ηλίθιος να έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα τη στιγμή που τα κέρδη του θα φορολογηθούν με 45%  και ο Φ,Π.Α. ανέρχεται στο 23%. .Αλλά και να ενδιαφερθούν άνθρωποι να κάνουν επενδύσεις στην πατρίδα μας  ένα είναι βέβαιο. Κανένας των επενδυτών δεν εθα είναι διατεθειμένος  να το έχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες μας  στο «περίμενε» μέχρι να «ευδοκήσουν  τα  γραφειοκρατικά γρανάζια» ,  για να του χορηγήσουν άδεια έναρξης της επιχειρηματικότητάς του.
Αν πάλι έχετε την πεποίθηση  ότι η οικονομική εξαθλίωση του λαού μας είναι προϋπόθεση που δημιουργεί τις αναγκαίες  και ικανές συνθήκες  προσέλκυσης επενδυτών, πολύ φοβάμαι ότι μια τέτοια εκτίμησή σας είναι λανθασμένη. Εδώ και χρόνια η Βουλγαρία βρίσκεται σε οικονομική ύφεση. ¨Όμως ούτε επενδύσεις  έγιναν στη χώρα αυτή, ούτε  οικονομική ανάκαμψη  παρατηρήθηκε..
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Δεν γνωρίζω τι είδους πληροφόρηση έχετε για την ένδεια που μαστίζει το λαό μας. Πάρτε σβάρνα τις φτωχογειτονιές , επισκεφτείτε σπίτια ανέργων, αφουγκραστείτε τον πόνο των εξαθλιωμένων, των ταπεινών, των καταφρονεμένων, για να διαπιστώσετε «ιδίοις όμμασι»  το Γολγοθά που ανεβαίνουν.
«Προγγίξτε»  εκείνους των συνεργατών σας, που  δεν σας παρουσιάζουν στις πραγματικές της διαστάσεις  την κρατούσα κατάσταση. Ο λαός μας έπαψε πλέον να σας βρίζει και άρχισε να γελάει με το μέτρο της αύξησης των τιμολογίων της Δ.Ε.Η. κατά τον προσεχή Μάιο. Σκεφτείτε σε τι γέλιο θα ξεσπάσει,  αν  περικοπούν εκ νέου οι μισθοί και οι συντάξεις και δεν ληφθούν σύντονα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας.
Επιμύθιο της επιστολής μας.
Το γέλιο , όταν υποκαθιστά την οργή και την αγανάκτηση είναι λίαν επικίνδυνο. Είναι μια αλήθεια που είχε συνειδητοποιήσει εδώ και διακόσια και πλέον χρόνια ο Τούρκος μπέης, για τον οποίο κάναμε λόγο στην αρχή της επιστολής μας.-


 http://tonoikaipnevmata.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου